Wednesday, April 17, 2024
HomeActualitateScandal la o grădiniță privată din Popești Leordeni: Angajată înregistrată în timp...

Scandal la o grădiniță privată din Popești Leordeni: Angajată înregistrată în timp ce maltrata copiii

Scandal la o grădiniță privată din Popești Leordeni: Angajată înregistrată în timp ce maltrata copiii

Un reportaj cu camera ascunsă difuzat de StirileProTV a dezvăluit un scandal de proporții la un centru de îngrijire a copiilor din Popești Leordeni, care funcționa ca o grădiniță privată. Imaginile înregistrate în secret arată cum o angajată a centrului bate și țipă la copiii mici, traumatizându-i în mod grav. Autoritățile au intervenit imediat, deschizând un dosar penal pentru infracțiunea de rele tratamente aplicate minorului.

Centrul Happy Ladybug, administrat de A&A Business Icon Partners SRL, se prezenta drept o grădiniță privată pe rețelele de socializare, însă nu deținea acreditarea Ministerului Educației. Cu toate acestea, centrul percepea lunar o taxă între 1.200 și 1.750 de lei pentru fiecare copil în grija sa.

În loc să ofere educație preșcolară de calitate, angajații centrului recurgeau la violență, insulte și terorizarea copiilor. În înregistrarea de 4 ore obținută de echipa de reportaj, se poate observa cum îngrijitoarea nu se oprește din jigniri și amenințări la adresa copiilor nevinovați.

  • Educatoarea ţipă către unul din copii: “Începe să spui lunile anului, eu nu te aud. Tu joacă-te cu nervii mei, că dacă intri pe mâinile mele, ți-o iei rău de tot. Stai cum trebuie pe scaun”.
  • Educatoare: “Ți-am zis să te potolești? Ți-am zis să nu mai faci că un nebun prin clasa? De ce? De ce nu stai pe amărâtul asta de scaun? De ce? Dacă te mai ridici de pe scaunul asta, te rup! Ai înțeles? Aici încremenești, pe scaun.
  • Copil: Vrei să mergem la doctor? Vrei să mergem la spital?
  • Educatoare: Da! Să-ți duc creierul asta la reparat, poate îți revii.”
  • Educatoare: “Băi, vă crăp capul astăzi. Mă, dobitocul pământului, unde trebuie să stai tu? Dacă trebuie să stai lângă fată, unde trebuie să stai? Pune mâinile la spate că-ți dau cu telefonul ăsta în cap de vezi stele verzi. Dacă îți mai aud gura, mototolesc foaia asta și ți-o dau să o mănânci”.

Firma A&A Business Icon Partners, care administrează centrul, folosește rețelele de socializare pentru ainduce în eroare părinții, prezentându-se drept creșă și grădiniță. De asemenea, în contractul semnat de părinți se menționează că centrul este o unitate de învățământ privată și un centru educațional.

gradi Scandal la o grădiniță privată din Popești Leordeni: Angajată înregistrată în timp ce maltrata copiii
ladybug Scandal la o grădiniță privată din Popești Leordeni: Angajată înregistrată în timp ce maltrata copiii

Maria Dogaru, directorul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, instituția responsabilă cu monitorizarea și verificarea tuturor unităților de învățământ din țară, a confirmat că astfel de SRL-uri nu sunt acreditate de Ministerul Educației și nu pot fi controlate în mod corespunzător de către instituțiile din domeniul educațional.

Mai mult decât atât, centrul funcționează într-o vilă care nu are autorizație de securitate la incendiu. Părinții interesati pot verifica pe site-ul EZS.ro dacă grădinița la care doresc să-și trimită copiii este acreditată

Reacția poliției

Răspunzând în mod prompt la difuzarea imaginilor cu maltratarea copiilor, poliția s-a autosesizat și a deschis un dosar penal în acest caz. Echipa de investigații a identificat persoana implicată – o femeie în vârstă de 24 de ani – și a constatat că aceasta a exercitat acte de violență asupra copiilor. Dosarul a fost preluat de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, iar polițiștii continuă cercetările pentru a stabili toate aspectele legate de această situație.

În plus, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov și cei din cadrul Serviciului de Ordine Publică Ilfov efectuează verificări pentru a stabili legalitatea funcționării centrului respectiv.

Este imperios necesar ca astfel de incidente să nu fie tolerate și ca autoritățile să ia măsuri drastice împotriva abuzurilor și să asigure siguranța copiilor în unitățile de învățământ.

TAGS: grădiniță privată, maltretare copii, rele tratamente aplicate minorilor

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments