Thursday, May 23, 2024
HomeSportScandal la Federația Română de Rugby și Complexul Sportiv Național „Arcul de...

Scandal la Federația Română de Rugby și Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf”

Scandal la Federația Română de Rugby și Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf”

Federația Română de Rugby, condusă de Alin Petrache, se confruntă cu o situație ciudată în relația cu Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf”. Concret, Petrache a solicitat administratorului arenei să organizeze două meciuri de rugby, dar să amâne plata închirierii fără a specifica o dată exactă.

Surse din cadrul Federației de Rugby susțin că Alin Petrache a încercat să obțină organizarea a două meciuri, programate pentru 10 și 17 februarie, fără a plăti taxa de 2.500 de euro pentru fiecare partidă.

Reprezentanți ai Federației de Rugby explică situația prin faptul că în acest moment nu dispun de venituri proprii, iar costurile pentru cele două meciuri au fost incluse în bugetul oferit de Agenția Națională pentru Sport. Astfel, Petrache încearcă să profite de această situație și să nu achite suma în acest moment.

Scandalul a început la începutul lunii februarie

Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf” a crescut considerabil chiriile după ce Agenția Națională pentru Sport a redus subvenția alocată, de la 5 milioane de lei în 2023, la doar un milion de lei în 2024. Astfel, pentru utilizarea stadionului din București, Federația de Rugby ar trebui să plătească o sumă mult mai mare decât în trecut.

Alin Petrache a denunțat această majorare semnificativă și a refuzat să plătească 25.000 de euro pentru închirierea stadionului, considerând că aceasta este o sumă absurdă. El a subliniat faptul că această sumă ar acoperi costurile unui cantonament complet.

În perioada următoare, Federația de Rugby speră să obțină venituri proprii și să facă față cheltuielilor, cele mai mari fiind generate de managementul Complexului Sportiv Național „Arcul de Triumf”. Aceste venituri ar putea compensa scăderea subvenției primite de la Agenția Națională pentru Sport.

Există însă și posibilitatea ca stadionul să fie închis din cauza lipsei fondurilor, după cum a atras atenția publicația FANATIK. În acest caz, nu doar rugby-ul românesc va avea de suferit, ci și clubul Dinamo, care își dispută meciurile de acasă la acest stadion din centrul Capitalei.

  • Stadionul „Arcul de Triumf” are o capacitate de 8.207 locuri
  • Arena a fost inaugurată pe 3 iulie 2021 cu un meci de rugby între România și Argentina

Federația Română de Rugby și Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf” – TAGS: Rugby, Alin Petrache, Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf”

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments