Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateScandal în Comuna Mihăești: Consum Fraudulos de Apă pentru Livezi și Gazon

Scandal în Comuna Mihăești: Consum Fraudulos de Apă pentru Livezi și Gazon

Scandal în Comuna Mihăești: Consum Fraudulos de Apă pentru Livezi și Gazon

Probleme majore au fost identificate recent de către operatorul local Apă Canal 2000 SA în comuna Mihăeşti, unde situația a escaladat din cauza secetei, conducând la deficiențe semnificative în furnizarea apei potabile pentru consum menajer. Locuitorii au fost afectați de lipsa apei, iar autoritățile au fost alertate cu privire la această problemă apăsătoare.

În luna iunie 2024, Serviciul Control din cadrul Apă Canal 2000 SA Pitești a intervenit în comuna Mihăeşti, cu accent pe satul Drăghici, identificând situații neconforme care au contribuit la epuizarea rapidă a resurselor de apă. Operațiunea de verificare a durat două zile, iar rezultatele au fost surprinzătoare.

  • O situație semnalată a vizat un agent economic ce deținea două branșamente de apă, unul pentru consum menajer și cel de-al doilea ilegal folosit pentru irigarea livezilor. Branșamentul ilegal a fost imediat desființat conform legislației în vigoare, evitându-se astfel utilizarea abuzivă a apei pentru alte scopuri decât cele prevăzute.
  • Un alt caz a implicat un consumator casnic care beneficia de un branșament clandestin pentru irigarea gazonului, acționând în afara contractului încheiat cu operatorul. Acest comportament a fost sancționat conform legii, fiindu-i facturat un prejudiciu și desființată imediat lucrarea clandestină. Proprietarul terenului a fost obligat să suporte toate costurile asociate.

Este important de subliniat că, conform contractului de furnizare și a legislației în domeniu, apa potabilă este destinată exclusiv consumului menajer. Orice utilizare abuzivă a apei duce la consecințe legale, iar Apă Canal 2000 SA se angajează să pună în aplicare toate măsurile necesare pentru stoparea consumului fraudulos și penalizarea celor care încalcă normele.

Directorul General al Apă Canal 2000 SA, Mihail Marinescu, a atras atenția asupra continuității controalelor, menite să identifice și să oprească activitățile ilegale privind consumul de apă. Toate acțiunile sunt orientate spre conștientizarea riscurilor asociate acestor practici, asigurându-se confidențialitatea celor care furnizează informații cu privire la conexiunile ilegale.

Pentru a semnala probleme sau pentru informații suplimentare, publicul poate apela numărul unic de Call Center 0248 223 237 sau trimite un e-mail la adresa de contact [email protected].

Scandalul cu privire la consumul fraudulos de apă în comuna Mihăeşti continuă să fie un subiect sensibil și necesită intervenții urgente pentru protejarea resurselor și aplicarea legii în mod corespunzător.

TAGS: Mihăești, consum fraudulos de apă, Scandal apă comuna mihăești
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General