Tuesday, April 16, 2024
HomeSportScandal în București: Copii din Capitală la spital după ce au înghițit...

Scandal în București: Copii din Capitală la spital după ce au înghițit îngrășământ

Scandal în București: Copii din Capitală la spital după ce au înghițit îngrășământ

Mai mulți copii din București au ajuns în stare gravă la spital după ce au înghițit îngrășământ împrăștiat de Primăria Capitalei în parcuri. Incidentul a avut loc în parcurile Cișmigiu și Izvor, unde micuții au fost atrași de forma albastră a substanței care părea asemănătoare cu bomboanele.

Părinții s-au speriat atunci când au văzut că copiii lor au luat în mână aceste bobițe albastre și chiar le-au înghițit, crezând că sunt dulciuri. Situația a fost semnalată rapid, iar copiii au fost transportați imediat la spital pentru investigații și tratament.

Alerta a fost dată de afișele atenționatoare din parcuri, însă părinții spun că nu au fost suficient de vizibile și observate de timpuriu. Substanța îngrășământului este extrem de periculoasă și poate provoca probleme grave de sănătate, avertizează specialiștii.

Conform medicului toxicolog Marius Chipurici, bobițele albastre pot duce la amețeli, tulburări gastrointestinale și secreții anormale. Deși reprezentanții Administrației Lacuri și Parcuri București (ALPAB) susțin că substanța nu este toxică, aceasta nu ar trebui înghițită sub nicio formă.

ALPAB explică că îngrășământul în cauză este un amestec de minerale, cum ar fi azot, potasiu, magneziu, calciu și fier, care se eliberează treptat în sol. De asemenea, acesta a fost colorat în albastru pentru a putea fi observat de operatori și pentru a fi reîmprospătat în mod regulat.

Totuși, tratamentele pentru flori și peluze nu vor fi stopate, conform ALPAB. Acestea vor continua, iar substanța va fi dizolvată în pământ datorită ploilor din perioada următoare.

Autoritățile și specialiștii în sănătate fac apel la părinți să fie atenți la locurile unde își lasă copiii să se joace și să se asigure că acestea sunt sigure și fără riscuri. De asemenea, se recomandă citirea cu atenție a oricăror afișe sau atenționări disponibile în spațiile publice pentru a evita astfel de incidente nefericite.

Această situație nefericită reprezintă o lecție importantă pentru autorități în ceea ce privește gestionarea și comunicarea adecvată a riscurilor asociate cu substanțele utilizate în spațiile publice. Siguranța copiilor și a locuitorilor ar trebui să fie o prioritate absolută.

 

Descoperă mai multe știri interesante pe EZS:

Taguri:

TAGS: elevi, spital, primărie, incident, substanță, parcuri, ALPAB

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments