Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateScandal de Mită în Craiova: Bărbat Condamnat la Închisoare cu Suspendare pentru...

Scandal de Mită în Craiova: Bărbat Condamnat la Închisoare cu Suspendare pentru Tentativă de Mituire a Poliţiştilor

Scandal de Mită în Craiova: Bărbat Condamnat la Închisoare cu Suspendare pentru Tentativă de Mituire a Poliţiştilor

Un scandal de dare de mită a captat atenția publicului la Tribunalul Dolj, unde un bărbat a fost găsit vinovat de încercarea de a mitui doi polițiști de la Biroul Rutier Craiova cu suma de 5.000 de euro. Inculpatul a fost condamnat la un an și opt luni de închisoare cu suspendare, conform acordului de recunoaștere a vinovăției încheiat cu procurorii.

Anchetatorii au relatat că incidentul a avut loc în vara anului 2022, atunci când inculpatul ar fi încercat să influențeze polițiștii pentru a nu suspenda permisul unui prieten al său surprins conducând sub influența alcoolului. Polițiștii au refuzat mita și au luat măsuri legale împotriva inculpatului, care a fost ulterior adus în fața justiției pentru acuzația de dare de mită.

Tentativă Eșuată de Mituire a Polițiștilor

Conform hotărârii instanței, inculpatul a abordat polițiștii și le-a oferit în mod repetat suma de 5.000 de euro pentru a scăpa de sancțiuni. Cu toate acestea, cei doi agenți ai legii au respins categoric propunerea, aplicând inculpatului sancțiuni legale pentru încălcarea regulilor de circulație. Situația a fost semnalată autorităților competente, iar inculpatul a fost dus în fața justiției.

Justificare a Mituirii: Încercarea de a Ajuta un Prieten

Inculpatul a declarat în fața procurorilor că gestul său de a oferi mită a provenit din dorința de a-și ajuta prietenul să nu-și piardă permisul de conducere. El a recunoscut că, sub influența băuturilor alcoolice, a încercat să rezolve situația oferind bani polițiștilor implicați.

Condamnare cu Suspendare pentru Fapta Comisă

Ca urmare a acordului de recunoaștere a vinovăției încheiat cu procurorii, inculpatul a fost condamnat la un an și opt luni de închisoare cu suspendare. Hotărârea instanței a fost emisă fără a fi contestată ulterior de vreuna din părți. Pe lângă pedeapsa cu suspendare, bărbatul a fost obligat să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității, conform deciziei Tribunalului Dolj.

Citește și: Scandal de Mita

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General