Tuesday, April 16, 2024
HomeSportScandal de corupție la Casa de Pensii Buzău: Angajații, suspectați de luare...

Scandal de corupție la Casa de Pensii Buzău: Angajații, suspectați de luare de mită

Scandal de corupție la Casa de Pensii Buzău: Angajații, suspectați de luare de mită

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie și procurorii au declanșat o amplă operațiune la sediul Policlinicii 23 August din Buzău, unde funcționează cabinetele de expertiză medicală ale Casei de Pensii Buzău. Conform informațiilor, mai mulți angajați sunt suspectați de corupție.

Percheziții la domiciliile cadrelor medicale

Anchetatorii au efectuat percheziții și la domiciliile cadrelor medicale ale Casei de Pensii Buzău, în căutarea unor dovezi care să ateste acuzațiile de luare de mită. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, mai multe persoane au fost duse la audieri în urma acestor percheziții.

„La data de 30 ianuarie, procurorul specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție, au desfășurat acte de urmărire penală și activități procedurale specifice privind punerea în executare a unor mandate de percheziție domiciliară la sediul Policlinicii 23 August din Mun. Buzău”, a declarat Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Măsuri drastice – percheziții și ridicarea de documente și bunuri materiale

În cadrul perchezițiilor, ofițerii DGA au ridicat numeroase documente și bunuri materiale considerate relevante pentru anchetă. Totodată, s-au emis mandate de aducere pentru persoanele implicate în presupusele activități de corupție.

Acest scandal de corupție implică medicii specialiști de expertiză medicală a capacității de muncă și asistenții medicali care deservesc cabinetele de expertiză din cadrul Casei de Pensii Buzău.

Mită în schimbul avizelor medicale pentru pensiile de invaliditate

Potrivit informațiilor obținute de la surse jurnalistice, angajații comisiilor de expertiză medicală din cadrul Casei de Pensii ar fi primit mită în diverse forme, precum bani, găini de curte și carne de vițel. Conform acestor surse, medicii și asistentele ar fi acceptat aceste recompense în schimbul emiterii de avize favorabile pentru obținerea pensiilor de invaliditate.

Potrivit G4Media.ro, suma totală a mitelor primite de către angajații Casei de Pensii Buzău se ridică la un cuantum considerabil.

Reacția oficialilor și continuarea anchetei

Casa de Pensii Buzău a precizat că momentan nu poate oferi un punct de vedere în legătură cu acest scandal de corupție, deoarece ancheta se află încă în desfășurare. Autoritățile competente se află în procesul de colectare a tuturor probelor și declarațiilor necesare soluționării acestui caz.

În contextul acestui scandal, se pune și problema integrității sistemului public de asigurări sociale. Este esențial ca instituțiile abilitate să investigheze cu celeritate și să aducă în fața justiției pe toți cei implicați în aceste fapte de corupție care vizează sistemul de pensii.

Alți medici prinși în acțiuni ilegale

Acest caz nu este unul izolat. Recent, anchetatorii au descins într-o clinică medicală din Ilfov și una din județul Călărași, unde medicii ar fi eliberat în mod fals fișe medicale pentru obținerea permiselor de conducere. Prin aceste acțiuni ilegale, se urmărea obținerea unor avantaje financiare necuvenite.

Autoritățile judiciare și polițienești continuă acțiunile de combatere a corupției în sistemul medical și asigurări sociale, în scopul asigurării unei stări de dreptate și corectitudine în ceea ce privește accesul la serviciile medicale și obținerea alocărilor sociale.

Sursa:tvrinfo.ro

Keywords: scandal, corupție, Casa de Pensii Buzău, percheziții, expertiză medicală, mită, aviz medical, pensie de invaliditate, servicii medicale, asigurări sociale, anchetă, medici, asistente medicale

TAGS: Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, Direcția Generală Anticorupție, G4Media.ro
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments