Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateScandal de amploare la Primăria Câmpani din județul Bihor: Angajații au cumpărat...

Scandal de amploare la Primăria Câmpani din județul Bihor: Angajații au cumpărat din bani publici costume de fițe și flori

Scandal de amploare la Primăria Câmpani din județul Bihor: Angajații au cumpărat din bani publici costume de fițe și flori

Procurorii DNA Oradea au finalizat ancheta în cazul unei fraude de 1,4 milioane de lei la Primăria Câmpani, județul Bihor, unde mai mulți angajați și foști oficiali sunt acuzați că au decontat din bani publici cumpărături personale, printre care și costume de fițe, buchete de flori, detergenți și alte bunuri de uz casnic. Potrivit informațiilor prezentate de ebihoreanul.ro, controalele pe parcursul a patru ani au dus la descoperirea unui mecanism de fraudare a banilor publici la nivelul instituției locale.

În urma investigației, contabila Jenica Coroiu și soțul ei, Cristinel, au admit că au manipulat deconturile pentru a-și majora veniturile. Cei doi au fost trimiși în fața Tribunalului Bihor cu acorduri de recunoaștere a vinovăției, recunoscând că au beneficiat ilegal de bani publici în perioada 2016-2019. Edilul Raul Florin Bocșe și ceilalți 21 de angajați ai primăriei s-au aflat printre cei implicați în acest scandal financiar, încercând să justifice cheltuieli neautorizate prin intermediul documentelor contabile.

Costume de îmbrăcăminte de lux pentru bărbați și femei, aranjamente florale sofisticate, produse de curățenie și alte bunuri de uz casnic au fost doar câteva dintre achizițiile efectuate din fonduri publice. Cu toate acestea, verificările au demonstrat că multe dintre aceste achiziții nu aveau fundament în necesitățile administrative ale instituției, iar banii s-au evaporat fără a se justifica prin documente corecte.

Cuplul Coroiu a recunoscut vina în fața justiției, Jenica Coroiu fiind condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pe o perioadă de 4 ani, interzicerea de a ocupa funcții publice și 100 de zile de muncă în folosul comunității. Soțul acesteia, Cristinel Coroiu, a fost găsit complic de complicitate la fraudă și a primit o condamnare de 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pe o perioadă de 3 ani și aceeași măsură de muncă în folosul comunității.

În paralel, procurorii DNA continuă să investigheze activitatea altor 13 suspecți, inclusiv a fostului primar Florin Bocșe și a altor funcționari publici, pentru infracțiuni de delapidare, deturnare de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Impactul acestui caz asupra comunității locale a fost unul semnificativ, ridicând critici asupra modului în care se administrează banii publici în această instituție.

În ciuda recunoașterii prejudiciului și a unor condamnări, ancheta rămâne deschisă, autoritățile urmând să determine dacă întregul grup de inculpați va fi trimis în instanță pentru management fraudulos al banilor publici. Scandalul de corupție din cadrul Primăriei Câmpani din județul Bihor continuă să șocheze opinia publică, subliniind vulnerabilitățile sistemului de control financiar la nivel local.

Articolul Angajații unei primării au făcut cumpărături din bani publici prezentat de MyTex.ro.

TAGS: primaria-campani, frauda-financiara, coruptie, DNA-Oradea, justitie

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General