Tuesday, April 16, 2024
HomeActualitateScăderea dramatică a prețurilor de grâu în Portul Constanța

Scăderea dramatică a prețurilor de grâu în Portul Constanța

Scăderea dramatică a prețurilor de grâu în Portul Constanța

  • Agricultorii se confruntă cu o scădere semnificativă a prețurilor de grâu în Portul Constanța.
  • Prețurile considerate înainte normale, de 200-205 euro pe tonă de grâu, au scăzut acum la 180-190 euro.
  • Agricultorii afirmă că această scădere drastică amenință să îi ducă în pragul falimentului.

Agricultorii au fost surprinși de această scădere semnificativă a prețurilor de grâu în Portul Constanța. Înainte, aceștia primeau oferte de 200-205 euro pe tonă de grâu, însă în ultimele zile, prețurile au scăzut la 180-190 euro pe tonă. Această reducere de prețuri a alarmat fermierii, care se tem că vor suferi pierderi financiare semnificative și că unii chiar vor ajunge în pragul falimentului.

Pe de altă parte, se pare că unele companii au început deja să își ducă marfa în porturile ucrainene de la Marea Neagră, unde prețurile sunt mai mari. Această tendință indică faptul că agricultorii se confruntă cu o competiție acerbă și cu o piață instabilă în Portul Constanța.

Situația se anunță a fi și mai problematică în viitor, deoarece experții estimează că se va înregistra o secetă extremă și temperaturi ridicate în perioada următoare. Aceste condiții meteo nefavorabile vor afecta culturile agricole și vor pune o presiune suplimentară asupra producției de grâu. Aceste evenimente se vor traduce inevitabil într-o creștere bruscă și violentă a prețului grâului, ceea ce va afecta întreaga populație.

Problemele nu se opresc la prețurile de grâu în Portul Constanța, situația exporturilor agricole fiind și ea îngrijorătoare. Potrivit datelor oficiale, țările UE au exportat cu aproximativ 8% mai puțin grâu în acest an comparativ cu anul trecut, totalizând 17,5 milioane de tone. Această scădere semnificativă a exporturilor reprezintă o altă lovitură pentru agricultori, care văd cum veniturile lor sunt din ce în ce mai reduse.

TAGS:

Portul Constanța, prețuri, grâu, agricultori, faliment, marfă

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments