Friday, February 23, 2024
Google search engine
HomeExterneȘarpele-gigant întâlnit într-un avion Air Asia înainte de aterizare

Șarpele-gigant întâlnit într-un avion Air Asia înainte de aterizare

Șarpele-gigant întâlnit într-un avion Air Asia înainte de aterizare

Un incident neobișnuit a avut loc pe un zbor al companiei aeriene malaysiene Air Asia, când pasagerii au descoperit un șarpe urcând pe compartimentul de bagaje, chiar deasupra capetelor lor. Acest incident a avut loc înaintea aterizării avionului la Phuket, în Thailanda.

Potrivit ziarului malaysian The Star, după ce reptila a fost văzută în avion, unii pasageri s-au ridicat de pe locurile lor, iar alții au început să filmeze evenimentul neprevăzut. Chiar și personalul de bord a fost surprins de prezența neobișnuită a șarpelui în avion.

În cele din urmă, personalul de bord a reușit să captureze șarpele într-o pungă de plastic, asigurând astfel siguranța pasagerilor și a întregului echipaj.

Agenții de securitate de la sol au efectuat o verificare amănunțită a avionului după aterizare, în căutarea altor eventuale șerpi, însă nu au mai găsit niciunul.

Pur și simplu, acest incident s-a dovedit a fi unul foarte rar, care poate avea loc din când în când în orice avion, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Air Asia pentru CNN. Totodată, a menționat faptul că echipajul era bine pregătit pentru a gestiona astfel de situații și a evacuat imediat pasagerii din zona în care se afla șarpele, pentru a asigura siguranța lor.

Despre specia de șarpe în cauză, cum a ajuns la bordul avionului și ce s-a întâmplat cu el după ce a fost prins nu s-au oferit detalii.

Acest incident nu este primul de acest gen înregistrat pe o aeronavă Air Asia. În februarie 2022, tot în Malaezia, un alt șarpe a fost găsit la bordul unui avion ce asigura o legătură între Kuala Lumpur și Sabah. Înregistrările video de atunci surprind momentul în care șarpele se strecoară printre iluminatoarele din cabină.

Aceste evenimente în care șerpii sunt descoperiți la bordul aeronavelor reprezintă o provocare pentru companiile aeriene, deoarece acestea sunt neobișnuite și pot determina panică printre pasageri. Astfel de cazuri reprezintă de asemenea o preocupare pentru siguranța aviației și pentru echipajele de bord, care trebuie să fie pregătite pentru a face față unor astfel de situații neașteptate.

Este important ca companiile aeriene să își consolideze măsurile de securitate și să întreprindă acțiuni corespunzătoare pentru a preveni astfel de incidente în viitor. Siguranța pasagerilor și a echipajului trebuie să fie pe primul loc, indiferent de situația cu care se confruntă.

Sursa: The Star

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments