Saturday, July 20, 2024
HomeActualitateSalvare dramatică: Fetita de 9 ani salvată din mijlocul lacului Salda de...

Salvare dramatică: Fetita de 9 ani salvată din mijlocul lacului Salda de către un youtuber turc și un salvamar

Salvare dramatică: Fetita de 9 ani salvată din mijlocul lacului Salda de către un youtuber turc și un salvamar

Într-o scenă desprinsă parcă dintr-un film, Ayşe Sıla, o fetiță de doar 9 ani, a fost găsită plutind în derivă în mijlocul lacului Salda din sud-vestul Turciei, după ce unicornul ei gonflabil a fost purtat de vânt pe o distanță de peste 2 kilometri. Incidența a stârnit panică, iar intervenția promptă a lui Gökhan Aslan, un youtuber turc prezent în zonă, și a unui salvamar a fost crucială pentru salvarea copilei care era la un pas de a se îneca, conform informațiilor furnizate de site-ul postului TGRT Haber.

Ayşe Sıla se afla într-o excursie de familie pe plaja Orman din Doğanbaba, o zonă cunoscută drept „Maldivele Turciei”, alături de unchiul și verii ei când incidentul a avut loc. După ce fetița și unicornul său au fost purtate de vânt și au dispărut în largul lacului, rudele s-au alarmat și au alertat imediat serviciul de urgență 112.

Echipe formate din salvamari, paramedici, polițiști și jandarmi au fost trimise în zonă pentru a căuta fetița dispărută, pornind de pe malul opus al lacului. Gökhan Aslan, care se afla într-o escapadă de vacanță și avea la îndemână o canoe, s-a mobilizat imediat alături de un salvamar pentru a porni în căutarea copilei. Cei doi au reușit să ajungă primii la Ayşe, care era la o distanță considerabilă de mal, salvând-o chiar în ultimul moment.

Imediat după recuperarea ei din apă, Ayşe a fost transportată la ambulanță pentru a primi primul ajutor din partea echipelor medicale prezente la fața locului. Micuța a fost apoi transferată la Spitalul de Stat Yeşilova deoarece înghițise o cantitate semnificativă de apă, fiind expusă riscului de hipotermie. Grație intervenției rapide, viața fetiței a fost salvată.

Gökhan Aslan, protagonistul acestui act de eroism, a relatat că se afla pe Lacul Salda pentru a produce conținut destinat contului său de socializare. „Eram pe plajă când cineva a strigat că vântul a luat copilul. Nu venea nimeni în ajutor, așa că mi-am luat barca gonflabilă și un amic salvamar care era cu mine și am plecat… Când ne-am apropiat de unicorn, am văzut că fetița era aproape să se scufunde în apă”, a povestit Aslan cu emoție.

„Cred că Dumnezeu m-a trimis acolo. Cea mică era chiar în mijlocul lacului. Nu era o distanță care să poată fi înotată”, a subliniat salvatorul, care a documentat întreaga „operațiune” de salvare pe pagina sa de Instagram.

Atenție, urmează imagini care pot afecta emoțional!

TAGS: Salvare, Turcia, Lacul Salda, Ayşe Sıla, Gökhan Aslan, Unicorn gonflabil, Eroism

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General