Wednesday, April 17, 2024
HomeSportSalariul președintelui Klaus Iohannis, subiect de discuție: cât câștigă și cine îl...

Salariul președintelui Klaus Iohannis, subiect de discuție: cât câștigă și cine îl critică

Salariul președintelui Klaus Iohannis, subiect de discuție: cât câștigă și cine îl critică

Salariul președintelui Klaus Iohannis a fost un subiect de dezbatere în emisiunea “MAX Profețiile lui Mitică”, în care Dumitru Dragomir și Horia Ivanovici au analizat venitul lunar al șefului statului și au ajuns la concluzia că acesta este destul de mic în comparație cu alți lideri europeni.

Dumitru Dragomir apreciază curajul lui Iohannis în concedierea lui Coldea și Kovesi

Conform estimărilor, salariul net al președintelui Klaus Iohannis nu depășește suma de 3.000 de euro, aproximativ jumătate din cât încasează președintele Bulgariei și de trei ori mai puțin decât Zuzana Čaputova, președintele Slovaciei.

În cadrul emisiunii “MAX Profețiile lui Mitică”, Dumitru Dragomir a declarat: “Salariul de 17.000 de lei pe care îl are Klaus Iohannis mi se pare destul de mic, dar așa am fost noi, în decursul istoriei.” Critica lui Dragomir a vizat atitudinea tradițională a românilor față de foștii lideri ai țării. “După ce un conducător a căzut sau i-am luat noi gâtul, vrem să-i luăm și istoria. Băsescu este primul președinte al lumii, după ce și-a terminat mandatul prezidențial, căruia nu numai că i-au luat casa, dar i-au luat și paza”, a adăugat el.

Dumitru Dragomir a mai subliniat: “Cum să faci asta? Vine un nebun, care e nemulțumit, pentru că în funcția asta nu poți să mulțumești tot poporul. Cum să-l lași fără pază, chiar dacă o fi făcut greșeli?”

Dragomir a exprimat și îngrijorarea sa cu privire la viitorul președintelui Klaus Iohannis după încheierea mandatului. “Eu mă gândesc cu groază la Iohannis, când termină. Dacă nu ocupă vreo funcție pe undeva, mă gândesc cu groază la el, mai ales că el a făcut două gesturi nemaipomenite. Iohannis i-a dat afară pe Coldea și pe Kovesi. Ăsta e un act de mare curaj”, a menționat Dragomir în emisiune.

Potrivit declarației de avere depuse în 2023, salariul lui Klaus Iohannis în 2022 a fost de 15.162 de lei pe lună. În plus, președintele a beneficiat și de drepturi de proprietate intelectuală în valoare de 5.934 de lei din partea editurii Curtea Veche, care i-a publicat cărțile.

În ceea ce o privește pe Carmen Iohannis, soția președintelui, aceasta are un salariu brut de 7.226 de lei, în urma ultimei majorări din ianuarie. La acesta se adaugă un spor de 10% pentru dirigenție. Astfel, în fiecare lună, Carmen Iohannis câștigă aproximativ 8.000 de lei brut, ceea ce înseamnă că încasează în jur de 4.700 de lei net.

Horia Ivanovici și Mitică Dragomir comentează salariul lui Klaus Iohannis

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments