Friday, June 21, 2024
HomeActualitateRusia nu are plasată nicio armă nucleară pe orbită, conform oficialilor americani

Rusia nu are plasată nicio armă nucleară pe orbită, conform oficialilor americani

Rusia nu are plasată nicio armă nucleară pe orbită, conform oficialilor americani

Mai mulți oficiali americani au transmis, joi, că Rusia nu are plasată la ora actuală pe orbită nicio armă nucleară. Aceste afirmații vin după ce preşedintele Comitetului de Informaţii din Camera Reprezentanţilor, Michael Turner, i-a cerut preşedintelui american Joe Biden să declasifice informaţii referitoare la o „ameninţare la adresa securității naționale” a SUA, relatează DPA și Reuters, ciatate de Digi 24.


Deși Statele Unite nu dispun de capacitatea de a contracara o armă nucleară anti-satelit, oficialii americani declară că aceasta nu este o ameninţare iminentă şi nici vreun motiv de panică, întrucât Rusia nu a plasat nicio armă de acest fel pe orbită.


Conform unor surse citate de The New York Times, noile capabilități militare de acest fel ale Rusiei sunt în prezent în faza de dezvoltare și nu au fost încă desfășurate. Acest lucru a condus la reacții diverse din partea aliaților Statelor Unite, care au cerut clarificări cu privire la această situație.


Germania, prin vocea ministrului său al apărării, Boris Pistorius, a solicitat clarificări și analiză a situației. Aceasta venind ca o știre în premieră pentru oficialii germani, care nu erau la curent cu aceste informații. Ministrul german a exprimat necesitatea clarificărilor și analizei tehnice înainte de a trage concluzii privind consecințele acestei situații.


În același timp, Marea Britanie, reprezentată de ministrul său al apărării, Grant Shapps, a subliniat importanța controlului asupra spațiului și nevoia de a fi pregătiți pentru orice adversar. Ministrul britanic și-a exprimat încrederea în faptul că această frontieră trebuie să fie stăpânită și să fie îndeplinite toate cerințele pentru a face față unei situații de conflict.


Informațiile privind plasarea unei arme nucleare rusești în spațiu au fost vehiculate în mass-media americană, inclusiv New York Times, ABC și Fox News. Aceste afirmații au provocat îngrijorare și dezbateri publice cu privire la impactul și consecințele unei astfel de acțiuni.


Moscova, pe de altă parte, a negat aceste acuzații, considerându-le un „truc” pentru a obține aprobarea Congresului american în ceea ce privește ajutorul financiar cerut de președintele Joe Biden pentru Ucraina. Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, afirmă că acesta este un efort al Casei Albe de a influența decizia Congresului prin diferite strategii și manevre.


In acest context, consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a fost solicitat să prezinte dovezi concrete cu privire la această amenințare. Aceste informații urmează să fie discutate în cadrul unei reuniuni ce are loc joi cu liderii din Congresul SUA, unde se așteaptă ca situația să fie clarificată și evaluată în detaliu.


În concluzie, informațiile oferite de oficialii americani susțin că Rusia nu a plasat nicio armă nucleară pe orbită, eliminând astfel amenințarea imediată la adresa securității naționale a SUA. Cu toate acestea, situația este în continuare urmărită cu atenție și vor fi efectuate anchete detaliate pentru a înțelege mai bine capabilitățile militare ale Rusiei în spațiu.


TAGS: Rusia, armă nucleară, orbită, SUA, oficiali americani, securitate națională, Jake Sullivan, Joe Biden, Congresul american, ajutor financiar, Ucraina, Vladimir Putin
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General