Tuesday, February 27, 2024
Google search engine
HomeSportRugby-ul românesc continuă să se dispute pe stadionul "Arcul de Triumf" în...

Rugby-ul românesc continuă să se dispute pe stadionul “Arcul de Triumf” în ciuda controverselor financiare

Rugby-ul românesc continuă să se dispute pe stadionul “Arcul de Triumf” în ciuda controverselor financiare

Echipa națională de rugby a României va continua să joace pe stadionul “Arcul de Triumf” după o înțelegere încheiată între Federația Română de Rugby (FRR) și conducerea Complexului Sportiv Național “Arcul de Triumf”. Această înțelegere vine în urma unui conflict privind tarifele de închiriere a arenei, după ce subvenția alocată de Agenția Națională pentru Sport (ANS) a fost redusă semnificativ.

Conducerea CSN “Arcul de Triumf” a majorat considerabil chiria pentru utilizarea stadionului, făcând ca FRR să trebuiască să plătească 25.000 de euro pe meci, în comparație cu 2.500 de euro plătiți în anii anteriori. Directorul CSN “Arcul de Triumf”, Radu Popa, a explicat că a luat această decizie din cauza resurselor financiare limitate alocate de ANS pentru anul 2024. Situația a fost semnalată în premieră de publicația FANATIK, evidențiind problemele financiare cu care se confruntă stadionul “Arcul de Triumf”.

Inițial, președintele FRR, Alin Petrache, a declarat că organizația nu poate susține cheltuielile de 25.000 de euro pentru un meci pe stadionul “Arcul de Triumf” și a amenințat că va căuta audiență la premierul României, Marcel Ciolacu. Însă situația a fost rezolvată în cele din urmă, iar Alin Petrache a anunțat că FRR va plăti în continuare chirie de 2.500 de euro, în conformitate cu un ordin de ministru.

Președintele FRR a apreciat că stadionul “Arcul de Triumf” rămâne o opțiune viabilă pentru echipele naționale de rugby, iar tarifele stabilite anterior vor fi menținute. El a subliniat și faptul că se impun anumite restricții și regulamente pentru a asigura buna desfășurare a competițiilor sportive de nivel internațional. Chiar dacă au existat tensiuni, Alin Petrache a discutat și cu Elisabeta Lipă, șefa ANS, în legătură cu situația stadionului.

Elisabeta Lipă, președinta ANS, l-a criticat pe directorul CSN “Arcul de Triumf”, Radu Popa, acuzându-l de plângeri nefondate în legătură cu problema bugetului redus. Ea a subliniat că stadionul beneficiază de tarife ridicate din cauza infrastructurii moderne și că nu ar trebui să se plângă de lipsa fondurilor, considerându-l un manager prost.

Stadionul “Arcul de Triumf” a fost modernizat de Compania Națională de Investiții în 2020 și a fost inaugurat în 3 iulie 2021 cu un meci de rugby între România și Argentina. Cu toate dificultățile financiare, stadionul va rămâne punctul central pentru evenimentele de rugby din țară și va găzdui meciurile echipei naționale de rugby a României.

Tag-uri:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments