Tuesday, April 16, 2024
HomeSportRoș-albaștrii rămân favoriții românilor: Sondaj INSCOP arată că 1 din 3 români...

Roș-albaștrii rămân favoriții românilor: Sondaj INSCOP arată că 1 din 3 români țin cu FCSB

Roș-albaștrii rămân favoriții românilor: Sondaj INSCOP arată că 1 din 3 români țin cu FCSB

Fotbalul este un sport iubit la nivel mondial, iar în România nu face excepție. Un sondaj realizat de INSCOP și publicat de News.ro arată că aproape 30% dintre români declară că fotbalul este sportul lor preferat. În topul preferințelor se află echipa FCSB, care se bucură de susținerea a 33.4% dintre respondenți. Urmează Dinamo și Rapid, la distanță semnificativă de liderul roș-albastru.

Cu cei mai mulți fani din România, FCSB se menține în topul preferințelor publicului. Echipa din capitală a adunat un procent de 33.4% în sondajul INSCOP, desfășurat la nivel național. Cifrele arată o diferență însemnată între liderul din SuperLigă și rivalele de tradiție, Dinamo și Rapid.

Dinamo și Rapid, două dintre cele mai iubite formații de fotbal din România, se confruntă cu o reducere a numărului de susținători. Potrivit sondajului INSCOP, Dinamo a obținut un procent de 6.4% în preferințele publicului, în timp ce Rapid s-a situat la 4.9%. Aceste cifre reflectă o scădere semnificativă în comparație cu rezultatele înregistrate cu mai mulți ani în urmă.

S-A FĂCUT SONDAJ INSCOP: Cine și de unde sunt suporterii FCSB?

Sondajul INSCOP a dezvăluit și câteva dintre caracteristicile principale ale susținătorilor echipei FCSB. Majoritatea acestora sunt bărbați, sub 30 de ani, din regiunea sudică a Munteniei. De asemenea, se remarcă și faptul că mulți dintre aceștia au absolvit doar studii primare și simpatizează cu partidul AUR.

FCSB, echipa cu cei mai mulți fani din România.
FCSB, echipa cu cei mai mulți fani din România.

FCSB în continuare regele inimilor românilor

Indiferent de clasare în campionat, echipa FCSB rămâne în topul preferințelor suporterilor din România. Fiind echipa cu cei mai mulți fani din țară, FCSB atrage atenția atât prin performanțele sportive, cât și prin imaginea clubului și a jucătorilor săi. Sondajul INSCOP vine să confirme acest lucru, arătând că 1 din 3 români țin cu FCSB.

Rivalități strânse în fotbalul românesc

Nu doar FCSB atrage numeroși fani în România, ci și alte echipe de tradiție. Dinamo și Rapid, deși cu un număr mai mic de susținători, rămân echipe iubite și respectate pentru palmaresul și istoria lor în fotbalul românesc. Cu toate acestea, cifrele sondajului INSCOP arată o scădere a popularității acestor echipe în ultimii ani. Dinamo a obținut un procent de 6.4% în preferințele publicului, iar Rapid s-a situat la 4.9%.

Universitatea Craiova și CFR Cluj sunt și ele echipe apreciate și urmărite de suporterii români. Craiova a adunat un procent de 4% în sondajul INSCOP, în timp ce ardelenii de la CFR Cluj s-au situat la 3.1%. Astfel, iubitorii fotbalului din România își distribuie preferințele între mai multe echipe de top, fiecare având un loc special în inimile lor.

Fotbalul, sportul preferat al românilor.
Fotbalul, sportul preferat al românilor.

Sondaj INSCOP relevă preferințele sportive ale românilor

Fotbalul se numără printre cele mai populare sporturi în România, alături de handbal și tenis. Sondajul INSCOP arată că aproximativ 30% dintre români indică fotbalul drept sportul lor preferat. Studiul arată că și alte discipline sportive se bucură de aprecierea publicului, în funcție de preferințele individuale.

Handbalul ocupă locul doi în preferințele românilor, fiind urmărit de 7.5% dintre respondenți. Tenisul se clasează pe locul trei, cu un procent de 6.4%. Sporturile precum gimnastica, înotul, atletismul și voleiul sunt și ele apreciate de un număr semnificativ de cetățeni români, adunând procente cuprinse între 2.4% și 4.7%.

Sportul cu cei mai mulți fani în România

Dincolo de culorile echipei pe care o sus

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments