Friday, June 21, 2024
HomeActualitateRomică Găman, înșelat și lăsat cu datorii enorme

Romică Găman, înșelat și lăsat cu datorii enorme

Romică Găman, înșelat și lăsat cu datorii enorme

Romică Găman, înșelat și lăsat cu datorii enorme

Romică Găman este unul dintre oamenii sărmani care au căzut victimă metodei Boschetarul. Afaceristul la care muncea în curățenie l-a înșelat să semneze un act prin care i se atesta calitatea de administrator al firmei. Firma era plină de datorii, însă omul nu știa, iar de frică a semnat fără să aibă habar în ce necaz intră.

Fiscul a cerut insolvența firmei care până la urmă a dat faliment, iar judecătorii au decis că Romică trebuie să plătească datoriile în valoare de 234 de mii de lei. Totuși, omul nu are de unde să dea acești bani. Romică trăiește din pensia de handicap și locuiește într-o chirie de 700 de lei.

În acest moment, situația lui Romică pare fără ieșire. Datoriile îl apasă și nu are nicio sursă de venit suficientă pentru a le achita. Singura șansă pentru el ar fi ca o anchetă penală să fie deschisă împotriva adevăratului patron al firmei, cel care l-a înșelat și l-a făcut să semneze actul de administrator fără să îi aducă la cunoștință situația reală a companiei. Prin intermediul acestei anchete, Romică ar putea beneficia de oportunitatea de a fi eliberat de povara datoriilor imense.

Din păcate, însă, Romică nu are posibilitatea de a iniția o astfel de anchetă penală și nici nu știe care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze în acest demers. Lipsa resurselor financiare și cunoștințele limitate îi fac imposibilă derularea unui astfel de proces. În situații similare, în care persoane nevoiașe se confruntă cu astfel de situații de nedreptate, singura soluție viabilă pare a fi cea a avocaților din oficiu.

Avocații din oficiu sunt avocați desemnați de instanță pentru a reprezenta și apăra persoanele care nu-și permit să-și angajeze un avocat privat. Acești profesioniști acordă asistență juridică gratuită și îi pot ajuta pe oameni precum Romică să înțeleagă drepturile lor și să inițieze procedurile legale necesare pentru a-și rezolva problemele financiare. Cu ajutorul avocaților din oficiu, Romică ar putea să înceapă demersurile de deschidere a unei anchete penale împotriva angajatorului și să ceară eliberarea sa de datorii injuste.

Deși drumul către obținerea dreptății poate părea lung și anevoios, Romică nu ar trebui să fie singur în lupta sa împotriva nedreptății. Beneficiind de sprijinul unui avocat din oficiu, el poate avea șanse mai mari de a recupera justiția și de a scăpa de povara datoriilor care își pun amprenta asupra bunăstării sale financiare.

În concluzie, situația lui Romică Găman, înșelat și lăsat cu datorii uriașe, este una care scoate în evidență vulnerabilitatea și nevoia de protecție legală a persoanelor nevoiașe. Lipsa de informații și de resurse financiare poate face ca acești oameni să devină victime ale unor situații de nedreptate financiară. Din fericire, avocații din oficiu pot reprezenta o soluție viabilă pentru astfel de cazuri, oferind asistență juridică gratuită și sprijin în parcurgerea pașilor legali necesari pentru a-și proteja drepturile și a obține dreptatea.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General