Tuesday, February 27, 2024
Google search engine
HomeSportRomânii trebuie să se pregătească de război: Ce modificări aduce legea privind...

Românii trebuie să se pregătească de război: Ce modificări aduce legea privind pregătirea populației

Românii trebuie să se pregătească de război: Ce modificări aduce legea privind pregătirea populației

Șeful Armatei Române, generalul Gheorghiță Vlad, a avertizat că românii trebuie să fie pregătiți pentru un posibil război. El a discutat despre acest subiect într-un interviu acordat Europa Liberă și a adus în discuție modificările propuse privind legea pentru pregătirea populației în fața unui conflict armat.

Modificările legii privind pregătirea populației pentru apărare

Generalul a menționat că există deja un proiect de lege în acest sens, depus la Parlament. Această propunere vine în contextul în care ministrul suedez al apărării civile și șeful Comitetului Militar NATO au avut mesaje similare adresate populației.

În România, discuțiile privind modificarea legii privind pregătirea populației pentru apărare sunt tot mai intense, având în vedere situația tensionată la nivel internațional, inclusiv conflictele din Ucraina și Israel.

„Federația Rusă a devenit o problemă pentru ordinea mondială, pentru democrație. În fapt, este un război al Rusiei cu lumea democrată. Nu este un război cu Ucraina. Da, populația României, la fel ca întreaga populație din Uniunea Europeană, din Europa, trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți.

Eu, personal, nu neapărat ca militar, consider că Federația Rusă nu se va opri aici. Dacă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi Republica Moldova. Vom asista la tensiuni în Balcanii de Vest. Sunt mai mult decât convins că politica președintelui Putin va escalada în perioada imediat următoare”, a declarat generalul Gheorghiță Vlad în cadrul interviului acordat Europa Liberă.

Proiectul de lege pentru pregătirea în caz de război

Proiectul de lege pentru pregătirea populației în caz de război include mai multe aspecte. Unul dintre obiectivele principale este informarea și instruirea cetățenilor în legătură cu situațiile de urgență și modul în care aceștia pot face față acestora. Astfel, se dorește ca oamenii să fie mai bine pregătiți și să știe cum să reacționeze în situații de dezastre naturale, atacuri sau alte situații critice.

De asemenea, proiectul de lege prevede crearea unor structuri specializate în fiecare județ, responsabile cu coordonarea și implementarea programelor de pregătire. Aceste structuri vor organiza exerciții și simulări pentru a testa și consolida cunoștințele și abilitățile cetățenilor în caz de criză.

Possilbila reintroducere a serviciului militar voluntar

Un alt aspect discutat în cadrul proiectului de lege menționat de generalul Gheorghiță Vlad este reintroducerea serviciului militar voluntar. Autoritățile iau în vizor tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

„Printre altele, ne dorim să introducem un serviciu militar în termen, voluntar. Adică vizăm segmentul de vârstă între 18 și 35 de ani, indiferent de sex, naționalitate, credințe religioase, tineri care doresc să îmbrace haina militară. Să plătim acest serviciu și să îi pregătim după principiile de bază de ducere a războiului”, a afirmat generalul Gheorghiță Vlad pentru Europa Liberă.

În concluzie, se pare că România se pregătește în fața unui context internațional tumultuos prin modificarea legii pentru pregătirea populației în caz de război. Informarea și instruirea cetățenilor, pregătirea acestora în situații de urgență, dar și posibila reintroducere a serviciului militar voluntar sunt măsuri luate în considerare pentru asigurarea securității și protecției naționale.

Tag-uri: război, pregătire, lege, populație, modificări

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments