Thursday, May 23, 2024
HomeActualitateRomânii sunt avertizați asupra posibilelor perturbări în transportul public din Grecia și...

Românii sunt avertizați asupra posibilelor perturbări în transportul public din Grecia și Bulgaria

Românii sunt avertizați asupra posibilelor perturbări în transportul public din Grecia și Bulgaria

Cetățenii români care se pregătesc să plece în minivacanța de 1 Mai în străinătate au primit avertizări importante din partea Ministerului Afacerilor Externe referitoare la posibile greve și perturbări în sistemul de transport public din Grecia și la așteptatele creșteri de timpi la frontieră în Bulgaria.

Conform informațiilor transmise de MAE, în Grecia, vor fi afectate diverse mijloace de transport, precum feriboturile, trenurile, autobuzele și troleibuzele, ca urmare a grevei care va avea loc începând cu ora 10:30 în centrul Atenei pe 1 Mai. Astfel, circulația feriboturilor și a ambarcațiunilor din porturi va fi suspendată pe durata a 24 de ore, trenurile vor avea programe modificate, iar autobuzele și troleibuzele nu vor circula în anumite intervale orare.

În ceea ce privește Bulgaria, se preconizează că între 30 aprilie și 6 mai vor exista creșteri de timpi la punctele de trecere a frontierei rutiere cu această țară. MAE a subliniat importanța achiziționării în timp util a vinietelor electronice și respectarea vitezei legale pe drumurile bulgare, având în vedere prezența numeroaselor camere fixe sau mobile de tip radar.

Pentru turiștii români care optează să se întoarcă în țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Ruse, este recomandată pregătirea sumei exacte pentru taxa de pod sau efectuarea plății cu cardul bancar pentru a evita timpii de așteptare prelungi la procesarea documentelor.

În contextul acestor informații, autoritățile române le reamintesc că respectarea regulilor de circulație și a normelor legale în traficul rutier este esențială pentru asigurarea unei călătorii în siguranță și fără incidente.

Tags:

transport public, Greva transport, vacanta in strainatate, Ministerul Afacerilor Externe, reguli de circulatie

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments