Sunday, June 23, 2024
HomeSportRomânii și maghiarii, acuzați că aplică metoda ucraineanul pentru a primi ajutoare...

Românii și maghiarii, acuzați că aplică metoda ucraineanul pentru a primi ajutoare sociale în Germania

Românii și maghiarii, acuzați că aplică metoda ucraineanul pentru a primi ajutoare sociale în Germania

Autoritățile din Germania au descoperit o creștere alarmantă a fraudelor în ceea ce privește ajutoarele sociale destinate refugiaților de război. Incriminați în acest caz sunt atât cetățenii români, cât și cei maghiari, care par să fi adoptat “metoda ucraineanul”.

Peste 1.300 de cazuri de fraudă identificate în Germania

În ultima perioadă, autoritățile din Berlin au constatat că tot mai mulți „refugiați din Ucraina” sosesc în regiune fără să cunoască limba ucraineană. Această situație a ridicat semne de întrebare și a ridicat suspiciuni în rândul nemților, care bănuiesc că acești cetățeni nu au doar cetățenia ucraineană, ci și una a altui stat UE, în special maghiară sau română.

În landul german Baden-Wurttemberg, au fost înregistrate foarte multe cazuri în care presupuși refugiați de război ucraineni au cerut ajutor social numit “Venit pentru cetățeni”, deși, în realitate, nu sunt ucraineni. Astfel, au fost identificate peste 1.300 de cazuri de fraudă, în care acești indivizi au încercat să obțină ajutoare sociale la care nu aveau dreptul.

Ungurii și românii principali suspecți în cazurile de fraudă

Conform informațiilor furnizate de autorități, principalii suspecți în aceste cazuri sunt cetățenii maghiari și români. În majoritatea fraudelor identificate, indivizii din aceste două naționalități au fost depistați în regiunea de frontieră Transcarpatia, deținând cetățenia ucraineană.

Cu toate acestea, acești indivizi nu îndeplinesc criteriile de refugiați de război și nu au dreptul de a primi ajutor social. Tentativa lor de a frauda sistemul a ieșit la iveală întrucât vorbesc foarte puțin limba ucraineană.

Sute de mii de ucraineni primesc ajutor social în Germania

Potrivit datelor Agenției Federale pentru Muncă, peste 700.000 de ucraineni beneficiază de ajutor social în Germania. Începând din 2023, peste 155.000 de persoane au fost înscrise în cursuri de integrare, care constau în șase module de limbă și orientare, totalizând 700 de ore de cursuri.

Concluzii și măsuri luate de autorități

Este clar că fenomenul fraudelor în ceea ce privește ajutoarele sociale destinat refugiaților de război este unul alarmant. Autoritățile germane iau în considerare adoptarea unor măsuri mai stricte de verificare a cazurilor și impunerea unor criterii mai riguroase pentru acordarea acestor ajutoare sociale.

Este important ca problemele reale să fie identificate și tratate corespunzător, pentru a nu afecta pe cei care au nevoie cu adevărat de ajutoarele sociale. În același timp, cetățenii români și maghiari trebuie să înțeleagă consecințele legale și sociale ale abuzării sistemului, care pot avea un impact negativ asupra relațiilor dintre țările implicate.

TAGS: metoda ucraineanul, ajutoare sociale, refugiați de război, cetățeni ucraineni

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General