Tuesday, April 16, 2024
HomeActualitateRomânii care călătoresc în străinătate avertizați cu privire la cazurile de malarie...

Românii care călătoresc în străinătate avertizați cu privire la cazurile de malarie în creștere

Românii care călătoresc în străinătate avertizați cu privire la cazurile de malarie în creștere

Ministerul de Externe a transmis luni seară că românii care intenționează să călătorească în străinătate trebuie să fie extrem de atenți la condițiile de călătorie ale țărilor pe care le vizitează, din cauza numărului în creștere al cazurilor de îmbolnăvire cu malarie de import.

Într-un comunicat emis recent, specialiștii din cadrul structurilor de sănătate publică și de implementare al Regulamentului Sanitar Internațional – 2005 atrag atenția asupra importanței adresării unui cabinet de vaccinări internaționale cu 4-6 săptămâni înaintea călătoriei pentru a primi toate informațiile necesare pentru menținerea stării de sănătate pe parcursul călătoriei în zonele afectate de malarie.

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că în România sunt înregistrate anual între 25 și 35 de cazuri de malarie, toate fiind importate.

“Desi malaria nu se transmite în România, consecințele acestei boli sunt grave. Anul acesta, deja s-au înregistrat nouă cazuri de malarie, dintre care două s-au soldat cu decese. Recomandarea noastră este ca după întoarcerea dintr-o călătorie într-o țară din regiunea tropicală sau ecuatorială și în cazul apariției unei boli febrile, să se solicite imediat evaluarea situației de către medicul de familie sau de boli infecțioase”, a precizat ministrul.

Malaria se manifestă prin simptome precum febră înaltă și frisoane, care pot fi confundate cu o infecție bacteriană sau virală. Este o infecție parazitară care se răspândește prin înțepăturile de țânțari anofeli.

  • Pentru a preveni infectarea cu malarie, Ministerul Sănătății recomandă:
  • Informați-vă în prealabil despre riscul de malarie din țara pe care o vizitați și consultați un cabinet de vaccinări internaționale pentru recomandări și informații actualizate;
  • Folosiți metode eficiente de protecție împotriva înțepăturilor de țânțari, cum ar fi utilizarea de spray-uri sau loțiuni repelente și purtarea de îmbrăcăminte cu manșete lungi și pantaloni lungi în zonele în care există riscul de transmitere a malariei;
  • În cazul în care prezentați simptome precum febră înaltă sau frisoane în timpul sau după călătorie, solicitați imediat asistență medicală și menționați călătoria recentă în zone afectate de malarie.

Pentru informații suplimentare și sfaturi despre prevenirea malariei în timpul călătoriilor, puteți accesa [TAG link=”https://ezs.ro/?s=malarie”]ezs.ro[/TAG]. Aici veți găsi informații actualizate și recomandări relevante pentru călătoriile în țări cu risc de malarie.

Călătoriți în siguranță și fiți precauți atunci când vizitați țări cu risc de malarie!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments