Friday, February 23, 2024
Google search engine
HomeSportRomânii ar putea scăpa de virusurile respiratorii până la sfârșitul lunii februarie

Românii ar putea scăpa de virusurile respiratorii până la sfârșitul lunii februarie

Românii ar putea scăpa de virusurile respiratorii până la sfârșitul lunii februarie

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila este optimist în ceea ce privește evoluția cazurilor de viroze respiratorii în România. Cu toate că peste 100.000 de români s-au îmbolnăvit de gripă și au fost raportate și decese, ministrul consideră că situația se va îmbunătăți în curând.

Scăderea numărului de cazuri de viroze respiratorii se va produce în curând

Alexandru Rafila explică că numărul de cazuri de viroze respiratorii va începe să scadă în curând, după o ușoară creștere. În cazul în care se înregistrează prea multe cazuri pe o perioadă de trei săptămâni, România ar putea lua în considerare instaurarea unei stări de urgență epidemiologice.

Ministrul a subliniat că există o tendință de creștere a cazurilor față de săptămâna trecută, însă acesta este un fenomen obișnuit în fiecare an. De obicei, vârfurile numărului de cazuri de viroze respiratorii durează aproximativ trei săptămâni. Anul acesta, sezonul a început cu trei săptămâni mai târziu decât în anul precedent, iar ministrul estimează că până la sfârșitul lunii februarie situația se va îmbunătăți și vom reveni la normal.

Spitalele trebuie să se pregătească pentru un număr mai mare de pacienți

Odată cu creșterea cazurilor de viroze respiratorii, ministrul avertizează spitalele că trebuie să se pregătească pentru un număr mai mare de pacienți. Situația este asemănătoare cu cea din anul precedent, însă este important ca spitalele să ia măsuri pentru protejarea sănătății personalului și a pacienților.

Ministrul sfătuiește ca, în măsura în care afectează sau ar putea afecta starea de sănătate a angajaților sau a pacienților, spitalele să limiteze circulația în incinte. Deși vizitele nu trebuie interzise în totalitate, fiecare manager al unității medicale trebuie să decidă în funcție de situația epidemiologică locală.

De asemenea, ministrul subliniază că trebuie să existe suficientă medicație antivirală pentru cazurile în care este necesară. Autoritățile verifică constant stocurile de antivirale și fac eforturi pentru a asigura accesul pacienților la tratamentul necesar.

Unitățile medicale care au adoptat deja măsuri de protecție pot lua decizii independente în ceea ce privește continuarea protocoalelor de siguranță. Managerii acestor instituții sunt responsabili de asigurarea sănătății personalului și pacienților în mod eficient.

TAGURI:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments