Tuesday, April 16, 2024
HomeActualitateRomânia inaugurează Centrul Comunitar Interetnic „Împreună” pentru promovarea diversității în educație

România inaugurează Centrul Comunitar Interetnic „Împreună” pentru promovarea diversității în educație

România inaugurează Centrul Comunitar Interetnic „Împreună” pentru promovarea diversității în educație

Un nou centru dedicat reducerii abandonului sau absenteismului școlar și promovării educației incluzive de calitate a fost inaugurat în România. Numit Centrul Comunitar Interetnic „Împreună”, acesta își propune să ofere susținere elevilor din medii defavorizate în tranziția lor de la gimnaziu la liceu și apoi la facultate.

centrul comunitar impreuna 7 România inaugurează Centrul Comunitar Interetnic „Împreună” pentru promovarea diversității în educație

Parteneriatul între Kaufland România și Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună” marchează deschiderea acestui centru menit să completeze educația formală a elevilor din 16 școli din București și Ilfov. Prin activități non-formale și în aer liber, Centrul își propune să ofere un mediu propice pentru dezvoltarea elevilor.

Activitățile desfășurate în cadrul centrului vor fi axate pe îmbunătățirea calității educației incluzive pentru studenții romi. Tutoriale, mentorat, pregătire socio-emoțională și ateliere tematice sunt doar câteva dintre activitățile propuse pentru sprijinirea elevilor în parcursul lor școlar.

centrul comunitar impreuna 21 România inaugurează Centrul Comunitar Interetnic „Împreună” pentru promovarea diversității în educație

Valer Hancaș, Director Corporate Affairs & Communication la Kaufland România, subliniază importanța investiției și preocupării continue pentru dezvoltarea comunității și a fiecărui individ în parte. Compania a fost un partener activ în proiect, contribuind financiar la renovarea clădirii și formarea echipei de specialiști

Centrul Comunitar Interetnic „Împreună” își propune să creeze un cadru sigur și armonios pentru tinerii din diverse medii, oferindu-le posibilitatea de a se dezvolta ca cetățeni activi și implicați în comunitate. Obiectivul este de a sprijini elevii în atingerea potențialului maxim și de a promova diversitatea și educația incluzivă de calitate.

centrul comunitar impreuna 8 România inaugurează Centrul Comunitar Interetnic „Împreună” pentru promovarea diversității în educație

Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună” și Kaufland România, împreună cu partenerii lor, au acordat o atenție deosebită implementării acestui centru care vine în sprijinul tinerilor din comunitățile defavorizate. Aceste eforturi se aliniază cu viziunile și valorile companiilor implicate, relevând angajamentul lor față de educația și dezvoltarea comunității.

Kaufland România și Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună” sunt doar două dintre entitățile active în promovarea educației incluzive și a diversității în România. Prin inițiative precum Centrul Comunitar Interetnic „Împreună”, aceste organizații își propun să ofere un viitor mai bun și mai incluziv pentru tinerii din întreaga țară.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments