Monday, June 24, 2024
HomeSportRomânia, în urcare în clasamentul FIFA înainte de EURO 2024

România, în urcare în clasamentul FIFA înainte de EURO 2024

România, în urcare în clasamentul FIFA înainte de EURO 2024

Echipa națională a României, condusă de selecționerul Edi Iordănescu, a primit o veste încurajatoare înainte de EURO 2024. Potrivit clasamentului FIFA actualizat, România ocupă acum locul 45, fiind cu două poziții mai sus față de luna decembrie a anului trecut.

Clasamentul FIFA cuprinde cele mai bune 50 de naționale din lume, dintr-un total de 210. Argentina se menține pe primul loc, fiind urmată de Franța, Anglia, Belgia, Brazilia, Olanda, Portugalia, Spania, Italia și Croația. România se află astfel într-o companie selectă de țări puternice în fotbal.

Deși în top 10 nu au avut loc schimbări, alte naționale au avut salturi remarcabile în clasament. Angola a urcat 24 de locuri (93), iar Qatar s-a clasat cu 21 de poziții mai sus (37). Pe de altă parte, India (117) și Guineea-Bissau (118) au coborât 15 poziții.

România se pregătește intens pentru turneul final al EURO 2024, care va avea loc în Germania. În acest sens, naționala lui Edi Iordănescu are programate două meciuri de pregătire în luna martie. Pe 22 martie, România va juca împotriva Irlandei de Nord, iar pe 26 martie va întâlni reprezentativa Columbiei.

Meciul cu Irlanda de Nord se va desfășura pe Arena Națională din București, iar biletele au fost puse în vânzare la prețuri accesibile. Suporterii care vor să îi susțină pe tricolori pot achiziționa bilete începând de la 35 de lei pentru peluze și 60 de lei pentru tribune. Copiii cu vârsta sub 14 ani vor avea acces gratuit în Family Zone, la tribuna 1 și 2.

După aceste două meciuri de pregătire, România va continua testele în luna iunie, înainte de startul EURO 2024. Tot pe Arena Națională, echipa națională va întâlni Bulgaria pe 4 iunie și Liechtenstein pe 8 iunie.

Cu un loc în clasamentul FIFA în creștere și meciuri de pregătire programate, naționala României se pregătește intens pentru EURO 2024. Fanii așteaptă cu nerăbdare să vadă performanțele pe care le va realiza echipa în competiția continentală.

Sursa:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General