Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeActualitateRomânia este chemată în judecată de compania Pfizer pentru nefinalizarea achiziției de...

România este chemată în judecată de compania Pfizer pentru nefinalizarea achiziției de vaccinuri anti-COVID

România este chemată în judecată de compania Pfizer pentru nefinalizarea achiziției de vaccinuri anti-COVID

Autoritățile de la București au primit notificare în luna decembrie a anului trecut din partea companiei Pfizer cu privire la deschiderea unui litigiu. Compania solicită recuperarea unor sume de bani în urma nefinalizării achiziției de către România a 28 de milioane de doze de vaccin anti-COVID.

În cadrul ședinței Executivului de joi, se va discuta și aproba împuternicirea Ministerului Finanțelor pentru contractarea de servicii de asistență juridică și reprezentare. Aceste servicii vor asigura reprezentarea României în cauza înregistrată cu numărul F5331-23, aflată pe rolul Tribunalului de Primă Instanță francofon din Bruxelles. Primul termen de judecată este stabilit pentru data de 20 februarie 2024.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit săptămâna trecută despre acest proces și a exprimat încrederea că Pfizer va analiza cu atenție situația. El a subliniat că este nefiresc ca o companie farmaceutică să afecteze credibilitatea vaccinării prin astfel de acțiuni legale.

Problema în acest caz este faptul că firma de avocatură angajată de Guvernul României pentru reprezentarea în proces trebuie să cunoască legislația din Belgia și să aibă cunoștințe solide în limba franceză, având în vedere că procesul se desfășoară într-un tribunal francofon. Ministrul Rafila a menționat că a avut discuții cu reprezentanți din Polonia și Ungaria pentru a coordona pozițiile celor trei țări implicate în proces.

Este posibil ca România să decidă să aibă o reprezentare comună împreună cu celelalte țări sau să opteze pentru o abordare separată. Cu toate acestea, echipele de avocați din cele trei țări vor colabora și vor discuta pozițiile și strategiile înainte de primul termen de judecată.

Acest proces este deosebit de important pentru România, având în vedere gravitatea situației pandemice și necesitatea asigurării vaccinării populației împotriva COVID-19. De asemenea, este esențial ca în această sa fie protejată credibilitatea vaccinării în general.

Compania Pfizer își apără interesele în fața instanței

Decizia companiei Pfizer de a intenta un proces împotriva României vine din necesitatea protejării intereselor sale. În contextul pandemiei de COVID-19, industria farmaceutică a fost sub presiunea unei cereri uriașe de vaccinuri. Pe fondul problemelor logistice și a ritmului lent de vaccinare în unele țări, companiile farmaceutice încearcă să se asigure că contractele semnate sunt respectate și că plata este realizată conform condițiilor convenite.

Compania Pfizer și-a etalat îngrijorarea cu privire la credibilitatea vaccinării dacă o țară solicită sau nu livrarea contractată a dozelor de vaccin. Ministrul Rafila a subliniat că acest proces nu se referă la vaccinarea anti-COVID în sine, ci la achiziționarea și finalizarea contractului pentru cele 28 de milioane de doze de vaccin promise.

Pfizer și-a exprimat dorința de a avea un proces echitabil și de a face cunoscută perspectiva sa. Compania își dorește să-și protejeze interesele și să confirme faptul că a îndeplinit toate cerințele contractuale. Este de așteptat ca Pfizer să vină în instanță cu dovezi și argumente solide pentru a-și susține cazul.

Importanța rezolvării pașnice a acestui litigiu

Litigiul dintre România și Pfizer este un caz complex care necesită o rezolvare adecvată și pașnică. Este de interes pentru ambele părți să găsească o soluție care să asigure respectarea termenilor contractuali și să evite afectarea credibilității vaccinării.

Este important ca autoritățile române să gestioneze acest litigiu cu responsabilitate și să demonstreze transparență în proces. De asemenea, este esențial ca Pfizer să poată argumenta în mod adecvat și să prezinte dovezi solide pentru a-și susține pretențiile.

Pe fondul urgenței și a importanței vaccinării populației împotriva COVID-19, este crucial ca toate părțile implicate să colaboreze și să găsească soluții adecvate. Rezolvarea pașnică și corectă a acestui litigiu va demonstra faptul că interesele tuturor părților sunt luate în considerare și că situația poate fi rezolvată în mod satisfăcător pentru ambele părți implicate.

În concluzie, litigiul dintre România și Pfizer reprezintă o problemă importantă pentru ambele părți implicate și necesită o abordare atentă și echilibrată. Rezolvarea acestui caz va avea un impact semnificativ asupra procesului de vaccinare împotriva COVID-19 și asupra credibilității companiei Pfizer. Înțelegerea reciprocă și găsirea unei soluții adecvate ar trebui să fie prioritatea principală în acest litigiu.

TAGS: litigiu, Pfizer, vaccinare, vaccin, proces

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments