Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateRomânia cucerește trofeul Cupa Pershing într-un meci-test împotriva SUA

România cucerește trofeul Cupa Pershing într-un meci-test împotriva SUA

România cucerește trofeul Cupa Pershing într-un meci-test împotriva SUA

Naționala de rugby a României a reușit să obțină o victorie importantă într-un meci-test disputat la Chicago în fața echipei Statelor Unite, impunându-se cu un scor strâns de 22-20. Această performanță a adus o reușită deosebită pentru “stejari”, deoarece au reușit să câștige și Cupa Pershing după mai bine de 8 ani, un trofeu acordat la fiecare meci interțări între cele două state. Este prima victorie a României pe teren american, demonstrând determinarea și talentul echipei noastre.

Echipa României care a avut succes

Echipa României a fost alcătuită din jucători de valoare care au demonstrat un joc solid și o determinare de neclintit în timpul meciului de la Chicago. Printre aceștia s-au numărat: Iulian Hartig, Ştefan Buruiană, Vasile Balan, Yanis Horvat, Andrei Mahu, Vlad Neculau, Dragoş Ser, Nicolaas Immelman, Alin Conache, Hinckley Vaovasa, Tevita Manumua, Jason Tomane, Mihai Graure, Marius Simionescu, Paul Popoaia și rezervele Robert Irimescu, Alexandru Savin, Cosmin Manole, Marius Iftimiciuc, Kamil Sobota, Gabriel Rupanu, Fonovai Tangimana și Daniel Plai. Efortul și abnegația acestor jucători au fost remarcate și apreciate de suporterii prezenți la meci și de cei care i-au urmărit din întreaga lume.

Ambasadorul României în SUA împărtășește bucuria victoriei

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a fost prezent la meciul de la Chicago și a avut onoarea de a înmâna căpitanului echipei naționale trofeul competiției – Cupa Pershing. Evenimentul a fost marcat de prezența numeroșilor români care locuiesc în Statele Unite și care au oferit susținere necondiționată echipei naționale a României.

„A fost un vis împlinit. Dincolo de bucuria de a fi alături de echipa României și de sutele de români din tribune, am văzut cum diplomația sportivă poate juca un rol în consolidarea legăturilor dintre țările noastre și la promovarea valorilor pe care le împărtășim. Sărbătorim nu doar o victorie pe terenul de rugby, ci și unitatea națiunilor noastre prin sport. Suntem mândri de echipa noastră!”, a declarat ambasadorul Andrei Muraru, exprimându-și satisfacția și recunoștința față de performanța echipei naționale.

Felicitări din partea conducerii Federației Române de Rugby

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, a transmis felicitările sale echipei naționale pentru victoria obținută în fața SUA, subliniind determinarea și curajul de care au dat dovadă jucătorii români. Performanța lor remarcabilă demonstrează potențialul sporit al rugby-ului românesc și reprezintă un motiv de mândrie pentru întreaga țară. Succesul obținut în acest meci le aduce oportunitatea de a se pregăti pentru următoarea confruntare, ce va avea loc la Ottawa împotriva Canadei.

Citește și: Elisabeta Lipă: „Trebuie să fim alături de toţi sportivii României la JO!“

Tags: Rugby, Victorie, Sport, Cupa Pershing, Echipa României

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General