Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeJustitieRomânia aprobă contractarea de servicii de asistență juridică pentru reprezentarea într-un litigiu...

România aprobă contractarea de servicii de asistență juridică pentru reprezentarea într-un litigiu cu Pfizer

România aprobă contractarea de servicii de asistență juridică pentru reprezentarea într-un litigiu cu Pfizer

Guvernul României va aproba în cadrul ședinței Executivului de joi împuternicirea Ministerului Finanțelor pentru a contracta servicii de asistență juridică și reprezentare. Acest demers este necesar pentru asigurarea reprezentării României într-un litigiu înregistrat cu numărul F5331-23, aflat pe rolul Tribunalului de Primă Instanță francofon din Bruxelles. Primul termen de judecată este stabilit pentru data de 20 februarie 2024.

Autoritățile de la București au primit notificare din partea companiei Pfizer în luna decembrie a anului trecut cu privire la deschiderea unui litigiu pentru recuperarea unor sume de bani. Aceasta vine în urma nefinalizării achiziției de către România a 28 de milioane de doze de vaccin anti-COVID. Primul termen de judecată este programat pentru luna februarie.

Ambii producători de medicamente Pfizer și BioNTech, care au dezvoltat în parteneriat vaccinul anti-COVID utilizat în România, au fost implicați în multiple contracte și negocieri cu statele în vederea distribuirii acestui vaccin. În urma crizei provocate de pandemia de COVID-19, există presiuni și tensiuni în relațiile dintre state și producătorii de vaccinuri.

România face acum față unei cereri a companiei Pfizer de plata a unei sume de jumătate de miliard de euro în cadrul acestui litigiu. Aceasta reprezintă un alt obstacol pentru țară în contextul gestionării crizei de sănătate publică.

Dr. Alexandru Rafila, medic epidemiolog și președintele Societății Române de Microbiologie, a comentat recent în legătură cu cererea făcută de Pfizer. El a menționat că fiecare stat trebuia să ia o decizie în această situație dificilă și că România a optat pentru plata sumei de jumătate de miliard de euro solicitată de companie.

Pfizer continuă să se extindă și să achiziționeze alte companii din industria farmaceutică

Pe lângă litigiul cu România, Pfizer continuă să își extindă afacerea și să achiziționeze alte companii din industria farmaceutică. Recent, compania a anunțat că a achiziționat un producător american și va intra pe piața medicamentelor oncologice. Prin această mișcare strategică, Pfizer își consolidează poziția pe piața farmaceutică și își lărgește gama de produse și servicii.

Achiziția unui producător american în domeniul medicamentelor oncologice reprezintă o oportunitate pentru Pfizer de a profita de creșterea cererii și de a dezvolta noi tratamente inovatoare în combaterea cancerului. Industria farmaceutică trebuie să răspundă în continuare nevoilor pacienților și să ofere soluții eficiente pentru această boală în creștere.

Pfizer rămâne un jucător important pe piața farmaceutică globală. Compania este renumită pentru dezvoltarea de medicamente și vaccinuri de înaltă calitate și eficiență. Prin achiziționarea unor companii strategice, Pfizer își consolidează poziția și își mărește portofoliul de produse, ceea ce poate aduce beneficii atât pentru companie, cât și pentru pacienți.

Concluzie

Reprezentarea României în litigiul cu Pfizer reprezintă o decizie importantă și necesară pentru protejarea intereselor țării. Achiziția de servicii de asistență juridică și reprezentare este esențială pentru a asigura o apărare solidă în fața companiei farmaceutice.

Pe de altă parte, Pfizer continuă să se extindă și să își consolideze poziția pe piața farmaceutică globală prin achiziționarea de alte companii și extinderea gamei de produse. Dezvoltarea de medicamente eficiente și inovatoare rămâne o prioritate pentru companie, iar această strategie strategică va contribui la continuarea succesului lor în industrie.

Pentru mai multe informații, puteți accesa articolele de pe site-urile Realitatea și Realitatea Medicală.

TAGURI: litigiu, Pfizer, vaccin anti-COVID, asistență juridică, Ministerul Finanțelor, litigiu cu Pfizer, compania Pfizer, achiziție de companii farmaceutice, medicamente oncologice, industria farmaceutică

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments