Wednesday, April 17, 2024
HomeActualitateRomânca dispărută în Italia: Rămășițele umane găsite într-o fermă din Castelplanio aparțin...

Românca dispărută în Italia: Rămășițele umane găsite într-o fermă din Castelplanio aparțin Andreei Rabciuc

Românca dispărută în Italia: Rămășițele umane găsite într-o fermă din Castelplanio aparțin Andreei Rabciuc

Rămășițele umane găsite într-o fermă din Castelplanio, în zona Ancona, au fost confirmate a aparține Andreei Rabciuc, românca de 27 de ani care locuia la Jesi și a dispărut în zona rurală din Vallesina pe 12 martie 2022, conform unui comunicat RaiNews. Această descoperire aduce cu sine răspunsuri mult așteptate în acest caz care a șocat comunitatea românească din Italia și nu numai.

Andreea Rabciuc a fost căutată cu disperare timp de aproape doi ani, iar trupul ei a fost găsit la mai puțin de un kilometru de locul unde a dispărut. Descoperirea a fost făcută în dimineața zilei de 12 martie, în urmă cu doi ani, când tânăra a plecat pe jos pe Via Montecarottese, între Jesi și Moie, potrivit declarațiilor lui Simone Gresti, fostul ei iubit, în vârstă de 44 de ani, care acum este cercetat pentru crimă.

Conform informațiilor preliminare, controversa între cei doi s-a amplificat în timpul unei cearte petrecute alături de un grup de prieteni. Fără telefonul mobil asupra ei, care a rămas în posesia lui Gresti, Rabciuc a plecat în mod neașteptat și nu s-a mai întors niciodată. În prezent, Simone Gresti este singurul suspect cercetat de procurorul Irene Bilotta pentru răpire, ucidere voluntară, incitare la sinucidere și trafic de droguri. Cu toate acestea, acesta a negat întotdeauna acuzațiile care i-au fost aduse.

rabciuc Românca dispărută în Italia: Rămășițele umane găsite într-o fermă din Castelplanio aparțin Andreei Rabciuc

Descoperirea rămășițelor tinerei de origine română a fost făcută într-o încăpere neutilizată a fermei, la capătul unei scări. În acest loc, se pare că existau semne că aceasta ar fi căzut de sus. De asemenea, pe o grindă din tavan s-a găsit o eșarfă legată, sugerând că acolo a fost agățat un corp. În plus, pe o placă de lemn, a fost găsit un mesaj scris dezordonat cu un marker: “Dacă nu mi-ar fi luat mobilul, aș fi sunat-o pe mama mea”. Toate aceste elemente pot sugera un gest voluntar sau o înscenare menită să inducă în eroare anchetatorii.

Încă se așteaptă rezultatele unui raport caligrafic care să confirme autenticitatea mesajului găsit în fermă și o analiză a unui entomolog pentru a determina dacă cadavrul a fost mereu în fermă sau a fost adus acolo ulterior. Echipa de investigații lucrează în continuare la această speță complexă pentru a aduce toate răspunsurile necesare în acest caz.

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments