Monday, May 20, 2024
HomeActualitateRobert DuBoise va primi 14 milioane de dolari despăgubiri pentru cei 37...

Robert DuBoise va primi 14 milioane de dolari despăgubiri pentru cei 37 de ani petrecuți în închisoare

Robert DuBoise va primi 14 milioane de dolari despăgubiri pentru cei 37 de ani petrecuți în închisoare

Robert DuBoise a petrecut 37 de ani închis într-o închisoare din Florida, SUA, pentru un viol și o crimă din 1983 pe care nu le-a comis. Acum, el se pregătește să primească o sumă record de 14 milioane de dolari de la orașul Tampa drept compensație pentru toți acești ani pierduți în spatele gratiilor. Procesul s-a încheiat pe 11 ianuarie, iar Consiliul orașului Tampa trebuie acum să voteze pentru aprobarea sumei și pentru a-i oferi oficial această compensație lui DuBoise, în vârstă de 59 de ani.

Avocatul lui Robert DuBoise a declarat că acest acord nu reprezintă doar o recunoaștere a prejudiciului pe care l-a suferit clientul său, ci și o oportunitate de a-și continua viața. În comunicatul emis de firma de avocatură a lui DuBoise, se menționează că compensația va fi acordată în tranșe, astfel încât el și echipa sa să primească 9 milioane de dolari anul acesta, 3 milioane de dolari anul viitor și 2 milioane de dolari în 2026.

Acest caz a fost unul extrem de controversat, deoarece Robert DuBoise a fost condamnat inițial la moarte pentru uciderea fetei Barbara Grams în 1983. Cu toate acestea, pedeapsa a fost ulterior comutată la închisoare pe viață. După mai mulți ani de luptă și de revizuire a cazului, procurorii au descoperit dovezi noi și au realizat că au greșit în acuzarea lui DuBoise.

Cele mai recente teste ADN au indicat că autorii reali ai crimei sunt Amos Robinson și Abron Scott, ambii condamnați la închisoare pe viață pentru o altă crimă. Aceștia vor fi acum judecați și pentru crima din 1983, oferind astfel un răspuns final în acest caz complicat.

Robert DuBoise a ieșit din închisoare în anul 2020, după ce a fost eliberat în urma revizuirii cazului său. El a afirmat că-a petrecut fiecare zi rugându-se lui Dumnezeu și sperând că adevărul va ieși la iveală.

Tragedia care a dus la condamnarea lui DuBoise s-a petrecut în august 1983, când tânăra Barbara Grams a fost agresată sexual și bătută până la moarte pe drumul spre casă. O notă distinctivă a acestui caz a fost o mușcătură găsită pe fața fetei, care a fost considerată drept o dovadă importantă.

Medicul legist a concluzionat că această mușcătură a provenit de la Robert DuBoise, deși el nu o cunoștea pe victimă, însă frecventa zona în care a fost descoperit cadavrul acesteia. Ulterior, expertul care a făcut această concluzie a recunoscut că semnele mușcăturii nu pot fi asociate direct cu o persoană, punând sub semnul întrebării decizia inițială de a-l considera vinovat pe DuBoise.

În închisoare, Robert DuBoise a avut parte de o viață dură, luptând mereu pentru a-și dovedi nevinovăția și pentru a obține eliberarea sa. Acum, după atâția ani grei petrecuți în spatele gratiilor, el urmează să primească această compensație-record, care să-l ajute să-și reconstruiască viața și să se reabiliteze în ochii societății.

TAGS:

compensatie, Robert DuBoise, Florida, SUA, inchisoare, victima, dovada

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments