Saturday, July 20, 2024
HomeActualitateRezultate Șocante pentru Elevii din Florești la Evaluarea Națională - Ce Se...

Rezultate Șocante pentru Elevii din Florești la Evaluarea Națională – Ce Se Ascunde În Spatele Mediilor Scăzute?

Rezultate Șocante pentru Elevii din Florești la Evaluarea Națională – Ce Se Ascunde În Spatele Mediilor Scăzute?

Evaluările Naționale efectuate recent au adus la lumină rezultate surprinzător de slabe pentru elevii claselor a 8-a din trei școli din Florești, declanșând discuții aprinse în mediul online. Oamenii se întreabă cum este posibil ca în comunitatea considerată “cea mai educată” din țară, elevii să obțină note atât de reduse.

Părinții pun vina pe autoritățile locale, acuzând lipsa construcției de școli noi, ceea ce duce la situații unde elevii sunt nevoiți să meargă la școală în patru schimburi, creând un mediu nefavorabil pentru procesul de învățare.

Unul dintre locuitorii localității a evidențiat: “Avem o progresie clară în ‘Noul Florești’… de la an la an tot mai bine. Pe lângă problemele existente precum traficul intens, infrastructura în dezvoltare și obstacolele administrative, nivelul educațional este crucial. Pare că această localitate, deși se mândrește cu cele mai multe diplome de licență per capita, risca să se confrunte cu un număr crescut de muncitori necalificați în viitor.”

“Felicitări” elevilor, profesorilor și părinților! Rezultate jenante la examenele școlare din Florești! Cum să nu fie încurajați unii elevi să aleagă școli din alte zone mai competitive? Ce oportunități pot avea aici? Studii de calitate?”

“Nu văd cum pot reuși copiii noștri când sunt programați în patru ture la școală, cu o cantitate mare de materie, iar profesorii nu reușesc să o acopere corespunzător. Trebuie să se găsească rapid soluții pentru a le oferi condiții decente de învățare, altfel nivelul educațional va suferi pe termen lung,” au protestat localnicii din Florești.

Situația mediilor obținute la cele trei școli din Florești arată astfel:

  • Dumitru Tăuțan – medie 6.31
  • Școala Șincai – medie 5.22
  • Luna de Sus – medie 6.30

Numărul mare de elevi și lipsa spațiului adecvat din școli determină mulți părinți să opteze pentru a-și duce copiii zilnic la școli din Cluj-Napoca. Aceasta a dus la o supraaglomerare a școlilor din periferia orașului, deoarece sunt obligate să acomodeze și elevii din comunele din zona metropolitană. Municipiul Cluj-Napoca este recunoscut pentru atracția sa asupra tinerilor, însă primarii ar trebui să investească mai mult în educație, având în vedere importanța creșterii calității vieții pentru aceștia.

TAGS:

rezultate elevi, nivel educație, situație școli, educație Cluj
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General