Sunday, June 23, 2024
HomeSportRezultate Primăria Sector 2 București: Lupta rămâne strânsă. Rareș Hopincă somează USR...

Rezultate Primăria Sector 2 București: Lupta rămâne strânsă. Rareș Hopincă somează USR să accepte înfrângerea lui Radu Mihaiu. Reacția edilului în funcție. Update

Rezultate Primăria Sector 2 București. Una dintre cele mai disputate competiții electorale este cea pentru fotoliul de primar al Sectorului 2. Principalii rivali: Radu Mihaiu, actualul primar USR, și Rareș Hopincă, susținut de alianța electorală PSD-PNL, sunt aproape umăr la umăr, potrivit rezultatelor parțiale.

Radu Mihaiu: ”Corect este să respectăm votul oamenilor”

Primarul USR Radu Mihaiu, candidat din partea Alianţei Dreapta Unită pentru un nou mandat, a răspuns acuzațiilor contracandidatului PSD-PNL, Rareș Hopincă spunând că este important ca voturile să fie numărate cu atenție și că municipalitatea a pus la dispoziție apă oamenilor care așteaptă la Biroul electoral de Sector.

„Au fost foarte, foarte multe secţii în care cheile de verificare nu s-au închis. Asta înseamnă că au existat de cele mai multe ori mai multe voturi decât votanţi.

Toate lucrurile astea trebuie lămurite şi numărate cu atenţie în Biroul Electoral de sector. Eu înţeleg că este dificil, dar (…) corect este să respectăm votul oamenilor.

Este cald afară, într-adevăr. Apă li s-a pus la dispoziţie (…). O parte din banii pentru care sunt plătiţi preşedinţii (n.r. secţiilor de votare) este şi pentru mâncare şi nu cred că avem bază legală să le oferim masă suplimentară, pentru că ei sunt plătiţi deja de la bugetul de stat”, a declarat Radu Mihaiu, potrivit Agerpres.

USR somat să accepte înfrângerea lui Radu Mihaiu la Sectorul 2

Astfel, până la această oră, în favoarea lui Rareș Hopincă au fost contabilizate 43,53%, în vreme ce Radu Mihaiu a primit până acum 42,26% dintre sufragii.

Candidatul comun PSD-PNL a făcut declarații dure la adresa USR, susținând că formațiunea politică prelungește inutil procesul electoral refuzând să recunoască înfrângerea lui Radu Mihaiu și astfel în anumite secții s-a ajuns la arbitrajul Biroului electoral de sector.

„Sunt câteva secţii unde nu s-a ajuns la un consens (…) în cea mai mare parte din cauza reprezentanţilor USR, care, pe tot parcursul zilei de ieri (duminică n.r.), au fost extrem de agresivi cu ceilalţi membri ai secţiilor de votare şi au refuzat practic să încheie numărătoarea în secţie.

Aşa că acele secţii au ajuns la arbitrajul (…) Biroului electoral de sector şi atunci avem, în afară de aceşti oameni care sunt cu sacii de vot la Piaţa Cremeniţa, şi reprezentanţii secţiilor de vot care nu au reuşit să încheie numărătoarea din cauza USR.

La această piaţă, transformată ad-hoc în birou electoral de sector de Primăria Sectorului 2, condiţiile sunt absolut inumane.

Este extrem de cald, oamenii nu au avut apă, nu au avut mâncare. (…) Un tratament absolut inuman pentru oameni (…) în activitate peste 30 de ore”, a declarat Rareș Hopincă, pentru Agerpres.

Candidatul PSD-PNL  a mai declarat că la Biroul Electoral al Sectorului 2 se aflau aproximativ 60 de persoane care așteaptau să predea saci cu voturi.

„Fac apel la Primăria Sectorului 2, la toate instituţiile responsabile, să se comporte uman şi să nu mai prelungească artificial acest proces electoral, această numărătoare de voturi, să accepte că în democraţie rezultatul urnelor este lege şi pentru cel care câştigă, dar şi pentru cel care pierde şi să nu mai chinuie aceşti oameni absolut inutil”, a mai transmis Rareş Hopincă.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General