Monday, July 22, 2024
HomeActualitateRezultate Excepționale la Bacalaureatul 2024: Brăila se Clasează pe Locul 3 la...

Rezultate Excepționale la Bacalaureatul 2024: Brăila se Clasează pe Locul 3 la Nivel Național

Rezultate Excepționale la Bacalaureatul 2024: Brăila se Clasează pe Locul 3 la Nivel Național

Brăila se distinge din nou în topul județelor cu cea mai mare promovabilitate la Bacalaureat. Cu o rată de promovare de 87,5% în rândul absolvenților promoției curente, județul se poziționează pe locul 3 în ierarhia națională. Cu un avans subțire, pe primul loc se află Cluj cu 88,9%, urmat de Galați cu 88,5%. La polul opus, cele mai scăzute rezultate sunt înregistrate în Ilfov cu 61,3% și Harghita cu 63,5%.

Într-o perspectivă mai largă, rata generală de promovare, inclusiv a absolvenților din promoțiile anterioare, se situează la 82,6%, plasând Brăila pe locul 4 în clasamentul național, după Cluj, Galați și Bacău.

Înainte de a fi depuse contestațiile, în județul Brăila nu s-a înregistrat nicio medie de 10 la examenul de Bacalaureat.

Conform datelor oficiale transmise de Ministerul Educației, la examenul de Bacalaureat din Brăila au participat 1.719 de candidați din promoția curentă și cele anterioare. Dintre aceștia, 299 au fost declarați “respinși”, iar 1.420 “reușiți”, ceea ce înseamnă o rată cumulată de promovare de 82,6%, față de 84,7% în anul precedent.

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Brăila, Colegiul Național “Nicolae Iorga” se evidențiază ca fiind singurul liceu cu o promovabilitate de 100% în rândul absolvenților promoției curente. Pe locul 2 se clasează Colegiul Național “Gh. M. Murgoci” cu 98,9%, iar pe locul 3 se află Colegiul Național “Nicolae Bălcescu” cu 98,71%. În contrast, cele mai mici rate de promovare sunt înregistrate la Liceul Tehnologic “P. Istrati” Brăila – 17,65% și Liceul Tehnologic “Anghel Saligny” – 27,78%.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, urmează să fie afișate vineri, 12 iulie, conform calendarului oficial al Bacalaureatului 2024.

bac harta infobraila Rezultate Excepționale la Bacalaureatul 2024: Brăila se Clasează pe Locul 3 la Nivel Național
Rezultate Excepționale la Bacalaureatul 2024: Brăila se Clasează pe Locul 3 la Nivel Național 2

Sursa: infobraila

TAGS:

Bacalaureat, Brăila, Promovabilitate, Educație, Absolvenți
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General