Tuesday, April 16, 2024
HomeSportRevolutie in Educatia Romaneasca: Ligia Deca Transforma Sistemul de Invatamant

Revolutie in Educatia Romaneasca: Ligia Deca Transforma Sistemul de Invatamant

Revolutie in Educatia Romaneasca: Ligia Deca Transforma Sistemul de Invatamant

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a anuntat o schimbare majora in sistemul de invatamant romanesc. Planul sau vizeaza reorganizarea Inspectoratelor Scolare in așa numitele ”Direcții” pentru a imbunatati sprijinul acordat școlilor și concentrarea inspectiei și evaluarii la nivel județean. Aceasta transformare, conform Legii invatamantului preuniversitar, va fi implementata in conformitate cu modificarile legislative recente din domeniul administrativ si fiscal-bugetar.

Ministrul Ligia Deca Schimba Structura Scolara

Conform declaratiilor sale, reorganizarea va necesita un calendar actualizat, avand in vedere modificarile legislative din zona administrativa si fiscala. Ligia Deca sustine ca aceste modificari sunt necesare pentru a respecta cerintele legale referitoare la dimensiunea institutiilor publice. Acest proces de transformare este planificat sa intre in vigoare cel mai probabil incepand cu anul 2025, dupa discutii la nivel guvernamental.

Schimbarile lui Ligia Deca marcheaza una dintre cele mai importante evolutii din educatia romaneasca, creand o noua directie si strategie pentru sistemul de invatamant.

Ministrul educatiei a subliniat faptul ca structura anului scolar viitor a fost deja aprobata si va fi mentinuta pe formatul “modulelor”, oferind elevilor si parintilor stabilitate si predictibilitate. Cu toate acestea, discutiile privind reintroducerea tezelor nu sunt pe agenda, deoarece nu exista o corelatie intre structura anului scolar si rezultatele academice, conform unui studiu recent efectuat.

Viziunea Ministrului Educatiei privind Structura Scolara

In ciuda rezultatelor incadrandu-se la un nivel sub asteptari in testarea PISA si cu o cota ridicata de analfabetism functional in randul elevilor, Ligia Deca sustine ca nu este oportuna revenirea la structura trimestriala a anului scolar sau reintroducerea tezelor. Simularile efectuate au demonstrat utilitatea lor ca metoda de recapitulare pentru examenele nationale, astfel incat sa se asigure succesul elevilor in evaluari.

Educatoarea a subliniat faptul ca, desi exista provocari majore in sistemul de invatamant romanesc, stabilirea unei continuitati in structura anului scolar va aduce beneficii in procesul de invatare si dezvoltare a elevilor. Transformarile propuse de Ligia Deca sunt menite sa aduca un suflu nou in educatia romaneasca si sa pregateasca elevii pentru provocarile viitorului.

Ligia Deca: O Noua Era in Invatamantul Romanesc

Viziunea ministrului educatiei este una indrazneata si orientata spre modernizarea sistemului educational. Prin reorganizarea Inspectoratelor Scolare si mentinerea structurii pe module, Ligia Deca aduce schimbari semnificative care vor modela viitorul invatamantului romanesc. Realizarea acestei reforme va necesita colaborare extinsa si implicarea tuturor partilor interesate pentru a asigura succesul acestei evolutii educationale.

TAGS: schimbare educatie
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments