Tuesday, April 16, 2024
HomeActualitateRevoltă în cazul medierii propuse în dosarul șoferului drogat Vlad Pascu: "Familia...

Revoltă în cazul medierii propuse în dosarul șoferului drogat Vlad Pascu: “Familia criminalului încearcă să cumpere sufletul copilului meu”, declară tatăl uneia dintre victime

Revoltă în cazul medierii propuse în dosarul șoferului drogat Vlad Pascu: “Familia criminalului încearcă să cumpere sufletul copilului meu”, declară tatăl uneia dintre victime

  • Tatăl Robertei este înfuriat de propunerea de mediere venită din partea familiei lui Vlad Pascu, șoferul drogat responsabil de un accident tragic în vara anului trecut.
  • Familia Pascu a propus medierea ca un gest de împăcare sau compensație pentru familiile îndurerate.
  • Părinții victimelor sunt indignați de acest demers și consideră că familia criminalului încearcă să scape mai ușor de o pedeapsă mai aspră prin influență financiară.

Tatăl Robertei, una dintre victimele accidentului provocat de Vlad Pascu, a vorbit împotriva propunerii de mediere într-o intervenție la Realitatea Plus. El a exprimat revoltă față de consecințele accidentului și modalitatea în care familia lui Pascu încearcă să-l ajute să scape de responsabilitate.

“Legal, Vlad Pascu are dreptul să facă orice prin intermediul avocaților săi. Dar ideea de a oferi bani pentru a diminua pedeapsa pe care o va primi nu mă impresionează. Mai mult, această ofertă vine prea târziu. Nu a existat nicio declarație sau intenție de a ajuta financiar când îngropam copiii noștri. Este o minciună, și nouă, familiilor Olariu și Dragomir, nu ne interesează banii lor. Am vorbit și cu tatăl lui Sebastian și el nu va participa la medierea propusă. Practic, este o încercare de achitare a greșelii pe care a comis-o Vlad Pascu”, a declarat tatăl Robertei.

În același timp, părinții celorlalte victime nu sunt de acord cu medierea și cer o pedeapsă maximă pentru cel care le-a luat copiii.

Polițiștii sunt acuzați de complicitate

  • Tatăl Robertei consideră că polițiștii responsabili de oprirea lui Vlad Pascu înainte de accident sunt la fel de vinovați ca și acesta.
  • Acesta afirmă că, în ziua și noaptea precedentă accidentului, șoferul drogat a fost oprit de trei ori în trafic, dar a fost lăsat să plece de fiecare dată.
  • Tatăl îi consideră pe polițiști la fel de responsabili pentru tragedie și intenționează să-i dea în judecată.

“Am o rugăminte pentru domnii polițiști să nu rămână așa de liniștiți și confortabili în birourile lor. Eu îi consider la fel de vinovați ca și Vlad Pascu. De ce? Pentru că în ziua precedentă accidentului și înainte de acesta, fiul meu a fost oprit în trafic de trei ori, dar i s-a permis să plece pentru că influența drogurilor nu a fost detectată. Ei nu erau fizic acolo când Vlad Pascu a comis ceea ce a comis. A ucis copilul meu și mai are încă trei victime în viață, dar cu dureri și traume uriașe. Polițiștii sunt la fel de vinovați. Legea este aceeași pentru toată lumea și mă gândesc serios să-i chem în judecată”, a adăugat părintele.

Decizia de menținere în arest a lui Vlad Pascu

  • Judecătoria Mangalia a decis ca Vlad Pascu să rămână în arest preventiv pentru încă 30 de zile.
  • Magistrații nu au fost convinși de argumentele avocatului lui Pascu și au respins cererea de judecată în libertate.
  • Decizia nu este definitivă și poate fi atacată de apărătorul lui Pascu.

Pe 19 august, Vlad Pascu a provocat un accident în localitatea 2 Mai, în timp ce conducea sub influența drogurilor. În urma impactului, două persoane au decedat, iar altele trei au fost rănite. Șoferul a părăsit locul accidentului, dar a fost găsit ulterior de polițiști în Vama Veche. La momentul respectiv, testele au demonstrat că Pascu era sub influența mai multor droguri, inclusiv cocaină, amfetamină și metamfetamină. A fost acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influența drogurilor și părăsirea locului accidentului.

Tatăl băiatului decedat în urma accidentului este hotărât să lupte pentru o pedeapsă maximă pentru cel care le-a luat fiul și cere ca polițiștii implicați să fie și ei trași la răspundere.

TAGS: Vlad Pascu, accident rutier,

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments