Monday, May 20, 2024
HomeActualitateRevenirea Băiețelului de Șase Ani Vândut de Părinți - Un Caz care...

Revenirea Băiețelului de Șase Ani Vândut de Părinți – Un Caz care Șochează

Revenirea Băiețelului de Șase Ani Vândut de Părinți – Un Caz care Șochează

Un moment de emoție și speranță a apărut în peisajul sumbru al traficului de minori, odată cu anunțul privind revenirea în țară a băiețelului de șase ani, vândut de proprii săi părinți. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) a făcut cunoscută această veste, suscitând reacții puternice din partea opiniei publice. Copilul va fi adus înapoi în România cu eforturile unei echipe specializate, conduse de un psiholog și colaborând cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj.

O declarație fermă a fost făcută de președintele ANPDCA, Rareş-Petru Achiriloaie, subliniind gravitatea situației: „Prioritatea absolută în acest moment este să ne asigurăm că acest copil este bine, că va primi întreg sprijinul şi ajutorul din partea specialiștilor noștri pentru a depăși această traumă evidentă prin care a trecut.” Achiriloaie a călătorit la Munchen pentru a discuta cu autoritățile germane în legătură cu acest caz sensibil, iar Ministerul Familiei a fost în permanență alături de acest demers.

Un caz alarmant a fost semnalat autorităților din Germania, acestea solicitând clarificări din partea Ministerului Justiției despre situația unui minor român aflat în grija unui cetățean străin. Colaborarea inter-instituțională a fost esențială pentru desfășurarea corectă a investigațiilor și luarea măsurilor corespunzătoare în acest caz delicat.

În paralel cu acțiunile întreprinse în străinătate, autoritățile române au intrat în acțiune. Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a fost alertată de DGASPC ca urmare a unei solicitări primite din partea ANPDCA, fapt ce a declanșat o serie de demersuri legale și operaționale.

Gravitatea situației s-a reflectat în demararea unei cauze penale privind infracțiunea de trafic de minori. DIICOT Gorj a înregistrat dosarul pe 8 aprilie, iar investigațiile sunt în desfășurare la momentul actual, deschizând o fereastră către justiție și corectitudine în tratarea acestui caz tulburător.

Potrivit informațiilor obținute, suma infimă de 8.000 de lei a fost cumpărată de părinți pentru vânzarea copilului lor de șase ani. Drama parcursă de micuțul implicat în acest lanț de suferință și abuz a ajuns la cunoștința publicului, stârnind reacții de revoltă și solidaritate cu victimele acestei tragedii umane.

În lumina acestei teribile situații, frații băiatului, o fetiță de opt ani și un băiețel de doi ani și opt luni, au fost preluați de către specialiștii DGASPC Gorj. Aceștia se află acum sub îngrijirea atentă a unui asistent maternal, oferindu-le un climat de siguranță și protecție atât de necesar copiilor abandonați și abuzați.

Imagine: 123rf.com

Tags:

revenirea băiețelului, trafic de minori, protejarea copiilor, violența asupra copiilor, drepturile copilului

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments