Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeActualitateRetuRO inaugurează un nou centru de colectare și sortare a ambalajelor în...

RetuRO inaugurează un nou centru de colectare și sortare a ambalajelor în Giarmata

RetuRO inaugurează un nou centru de colectare și sortare a ambalajelor în Giarmata

RetuRO, liderul în domeniul reciclării ambalajelor din România, își extinde rețeaua de centre de colectare și sortare. Recent, compania a inaugurat un nou centru de aproximativ 4.400 de metri pătrați în localitatea Giarmata, județul Timiș. Acest centru este dotat cu echipamente avansate de procesare a ambalajelor și va crea noi oportunități de locuri de muncă verzi, prin cei 32 de angajați care lucrează în două schimburi.

Odată cu dezvoltarea centrului din Giarmata, RetuRO își propune să crească volumul de ambalaje de băuturi colectate și reciclate în România. Infrastructura de centre regionale pentru Sistemul de Garanție-Returnare va fi extinsă treptat până la finalul anului, în concordanță cu creșterea volumului de ambalaje puse pe piață de producători, returnate de consumatori și colectate de comercianți. Datorită celor două centre RetuRO, din Giarmata și Bonțida, compania estimează că va procesa anual aproximativ un miliard de ambalaje de băuturi.

Gemma Webb, CEO și Președinte al Directoratului RetuRO, a declarat că inaugurarea acestui nou centru reprezintă un pas important în consolidarea angajamentului lor de a remodela peisajul reciclării din România. Compania are ca obiectiv să facă reciclarea accesibilă fiecărui român și să integreze acest proces în activitatea cotidiană. Începând cu lansarea oficială a Sistemului de Garanție-Returnare în România, RetuRO a observat o integrare treptată a ambalajelor SGR în magazinele de retail. Producătorii și importatorii au trecut deja la producția exclusivă de ambalaje SGR, în timp ce comercianții se pregătesc să accepte ambalajele goale de la consumatori, care vor fi ulterior colectate de RetuRO.

CEO-ul RetuRO a reafirmat că pentru a atinge obiectivele de reciclare, compania are nevoie de implicarea întregii comunități. Invită pe toți românii să se alăture acestui efort colectiv de a contribui la protejarea mediului și de a construi un viitor mai verde pentru țara noastră.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a apreciat progresul înregistrat de Sistemul de Garanție-Returnare în doar două luni de la lansarea sa. Acesta a subliniat importanța implementării acestui sistem pentru promovarea reciclării și reducerea impactului poluării prin ambalaje. Ministerul Mediului a fost implicat în implementarea SGR și vede inaugurarea centrului RetuRO drept o dovadă a angajamentului sectorului privat în acest domeniu.

Acest nou centru de colectare și sortare are o capacitate de aproximativ 8 milioane de ambalaje pe lună, ceea ce evidențiază necesitatea unor astfel de inițiative în România. Țara noastră implementează al doilea cel mai mare sistem de Garanție-Returnare din Europa, cu peste 7 miliarde de ambalaje pe care se dorește recuperarea lor anuală de pe piață. Germania este modelul de urmat, procesând 18 miliarde de ambalaje pe an. SGR va deveni un exemplu de bună practică pentru guvernele din întreaga lume, fiind cel mai mare sistem de acest tip în care toate etapele de colectare și sortare sunt centralizate.

Pentru funcționarea eficientă a acestui sistem, comercianții au un rol esențial. Aceștia asigură coeziunea și funcționalitatea întregului lanț de reciclare. Comercianții dețin deja kit-uri de colectare, iar în curând vor accepta ambalajele goale de la consumatori, care vor fi preluate de RetuRO pentru reciclare.

La centrul RetuRO din Giarmata se vor procesa atât ambalajele de băuturi colectate manual, cât și cele colectate prin echipamente de tip RVM. Compania are în plan deschiderea și a altor locații strategice pentru a susține Sistemul Garanție-Returnare, astfel încât să se dezvolte o infrastructură eficientă și sustenabilă în întreaga țară.

TAGS: reciclare, colectare, ambalaje, Garanție-Returnare, RetuRO
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments