Rețeta Uimitoare de Spaghete Milaneze care Te Va Încânta!
Începe cu pregătirea unor ingrediente, dar atenție, e important pentru ca sa nu stai cu cacatul timpului. Ciupercile, da, sunt cele ce cer efort mult, adică trebuie să le cureți cum trebuie de impurități, după aia să le ștergi cu un prosop umed, detașat și pe urmă să le tai cumva felii, dar nu prea subțiri, dar nici prea groase, de parcă ești la școala gastronomică.
Baconu, na, e cazul să-l tai sau în fâșii sau poate că în cuburi, dar mai mici, clasic. Trecutul pe la ceapă e un alt pas, că deci o cureți, clătești și toci în solzișori, adică bucăți mărunte, iar busuiocul, da, rupe 2-3 frunze și te joci cu el, tocându-l, și dacă te-a prins oregano uscat, mărunțește-l, se știe ce-i de făcut, poți chiar da pe o răzătoare pe acolo, în fine, parmezanul se bagă într-un bol, ușor, dar insistent.
Pune o tigaie pe aragaz, da, așa, și un pic de ulei în ea, lasă-l să se înfierbânte, dar cu simț, și-s multe ingrediente. Baconu, ciupercile, ceapa, toate se amestecă și se rumenesc ca la carte, dar să nu le lași prea mult că se ard și de aici începe altele. Adaugi pasta de roșii, acum treabă serioasă, smulge amestecul cu apă fierbinte, poate mai aduci lichid, sare și piper, după gust, frunze de busuioc, da, și oregano mărunțit, nu uita asta!
Între timp, fierbi spaghetele în multă apă, concentrat pe al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, căci e important. Când se termină de fiert, scurge-le, și apoi pe ele le adaugi în tigaie, mixând, dar ușor, ca să nu te complici. Închizi aragazul, dar cu gust!
La servire, hai, presară parmezanul ăla răzuit, că-i bun, peste spaghetele milaneze, sau dă adaugă frunzele alea verzi de busuioc, zici că e un strop de prospețime, iar dacă ai altă verdeață, ești pe drumul cel bun, să nu dai greș!
spaghete milaneze
bacon ciuperci ceapa
preparare paste
rețete culinare
parmezan