Thursday, April 17, 2025

Crin Antonescu Accuzează CNSAS de Folosire Politizată în Campagne Electorale

CNSAS În Centrele Scandalului: Antonescu Accuzează Folosirea...

Crin Antonescu Cerne CNSAS: Publicați Documentele Mele Sau Sunteți Șoptitori!

Crin Antonescu Cerne Publizare a Documentelor Securității,...

Rețetă simplă de cornulețe fragede cu unt

LifestyleRețetă simplă de cornulețe fragede cu unt

Cornulețele cu Unt: Rețeta care Te Întoarce în Copilărie!

Rețeta da cornulețe fragede cu unt, zice-se că nu e deloc grea sau sofisticată și oricine ar putea să o încerce dar, trebuie să urmezi cu sfințenie indicațiile astea da, nicidecum să te abati de la ce scrie că altfel s-ar putea să nu îți iasă cum te aștepți, așa că, la final unul să obții un desert fabulos care, în mod mirific, te va aduce instant cu gândul în copilărie, sau așa cred unii.

Sunt ingrediente importante acolo pentru rețeta de cornulețe cu unt, care sunt deja specificate de la început, dar dacă te gândești mai bine poate ai nevoie și de o mică notă de amuzament și să nu cumva te pierzi în lista lungă de ingrediente care sunt de obicei 200 g unt cu 82% grăsime, 50 g zahăr pudră, ce mai e, 350 g făină și celelalte, galbenușuri și așa mai departe, desigur totul cu un praf de sare și răuvoitor de bună mirositoare coaja de lămâie și, da, esența de vanilie, căci cine ar putea rezista unui gem de prune și nucă prăjită.

Modul de preparare nu e din cele mai dificile, mai ales că presupune ca tu să pui într-un bol untul lăsat în prealabil la temperatura camerei, care de fapt trebuie să fie moale, și la un moment dat când acesta e bun de amestecat, adaugi și sarea, zahărul pudră, gălbenușurile se de bine exact la momentul potrivit, coaja de lămâie sau portocală și acea esență de vanilie care dă un gust nemaipomenit dar amesteci, amesteci până obții o compoziție omogenă care poate să pară ca o nebunie totală în secunda de față.

Continuând povestea, e important să mai adaugi făina și tot amestecul ăsta trebuie să fie nelipicios, o chestiune pur tehnică dar care depinde de tine și capacitatea ta de a rezista la tentația de a mânca aluatul, apoi s-ar putea să îți întorci privirea și să i zici la cel puțin 30 de minute când l-ai lăsat la rece, să nu te abții în a fura o mușcătură în timpul așteptării.

După răspunsul final la întrebarea „care-aluat e bun?” împarte aluatul în porții ce par mai mici și întinde-le pe o foaie, dar ai în vedere să faci un act de precizie în decuparea lor cu o farfurie ajutătoare, iar tu, cu ajutorul unei role zimțate, tai 8 părți egale iar fiecare triunghi rezultant trebuie să conțină gemul amestecat cu nucă măcinată, acum, derutant poate, că rulezi, dar încercă să nu te transformi în nebun.

Așază fiecare cornuleț ca și cum ai așeza pahare într-un rând și bagă tava la un cuptor preîncălzit la 170 de grade pentru 15-20 de minute, dar, atenție, nu te trezi cu ele prea rumenite, să vezi că toate s-au transformat în cărbune pentru că, ironia sorții, o să vrei să le scoți exact când arată bine, să le torni zahărul pudră și să îți imaginezi cât de delicioase sunt.

Cornulete cu unt
Reteta cornulete
ingredient cornulete
mod de preparare
desert copilărie

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles