Friday, February 23, 2024
Google search engine
HomeSportRețetă parizer de casă: Cum să prepari un parizer delicios și sănătos...

Rețetă parizer de casă: Cum să prepari un parizer delicios și sănătos în propria bucătărie

Rețetă parizer de casă: Cum să prepari un parizer delicios și sănătos în propria bucătărie

Gustul autentic al parizerului este unul inconfundabil și mulți dintre noi îl savurăm frecvent într-un sandwich delicios. În România, parizerul este unul dintre cele mai populare mezeluri și mulți îl cumpără regulat din comerț. Cu toate acestea, puține persoane știu că se poate prepara parizerul și acasă. Așadar, vă prezentăm o rețetă ușoară de parizer homemade, care îți va încânta papilele gustative. Iată cum poți să prepari parizerul de casă folosind câteva ingrediente simple.

Parizer de casă – alternativa sănătoasă la parizerul din comerț

Dacă ești un fan al parizerului, probabil că ai observat că sortimentele din comerț sunt pline de chimicale și au un gust total diferit față de acum câțiva ani. Din acest motiv, cel mai bine este să prepari parizerul de pui de casă, în propria bucătărie. Spre deosebire de parizerul din comerț, varianta homemade nu conține E-uri, coloranți și alte substanțe periculoase pentru organism.

De altfel, influencerul culinar Emilia Micu a învățat arta preparării parizerului de casă și a făcut furori cu rețeta sa tradițională. Aceasta a dovedit că se pot obține rezultate excelente cu câteva ingrediente simple și puțină pricepere culinară.

Pentru a prepara parizerul de casă, ai nevoie de următoarele ingrediente:

 • pui – 1,7 kg
 • două cepe
 • usturoi
 • morcovi
 • 4-5 boabe de ienibahar
 • câteva foi de dafin
 • gelatină
 • piper boabe
 • sare

Modul de preparare al parizerului de casă este unul destul de simplu. Iată cum se face:

 1. Tranșează puiul în bucați mai mici și adaugă-l într-o oală cu apă rece.
 2. Adaugă ceapa, morcovul, usturoiul, boabele de ienibahar, foi de dafin și lasă-le să fiarbă timp de aproximativ 60 de minute.
 3. Scoate puiul și lasă-l să se răcească.
 4. Păstrează 300 de mililitri de supă într-un vas separat și adaugă gelatina aici. Lasă-o să se hidrateze timp de 10 minute, conform instrucțiunilor de pe plic.
 5. Dezosoază puiul și adaugă ceapa și morcovul fierte anterior. Poți să lași și pielița atunci când dezosezi puiul.
 6. Amestecă toate ingredientele într-un mixer sau robot de bucătărie. Adaugă condimentele preferate (sare, boia dulce, iute sau afumată, piper, cimbru) și gelatina hidratată. Mixează până când obții o pastă omogenă.

Rezultatul final va fi un parizer de casă delicios și sănătos, fără aditivi și conservanți. Poți să îl păstrezi în frigider timp de 6-7 zile și să îl consumi în diverse combinații culinare.

Concluzie

Prepararea parizerului de casă este nu doar o alternativă mai sănătoasă la variantele din comerț, ci și o activitate plăcută în bucătărie. Poți să îți surprinzi familia și prietenii cu un parizer artizanal delicios și sănătos. Acum că știi cum să faci parizer de casă, îți poți îmbunătăți experiența culinară și să te bucuri de arome autentice în propriul cămin.

HAI SĂ GĂTIM!

Tag-uri:

TAGS: rețetă parizer de casă, parizer homemade, parizer artizanal, rețetă parizer pui, rețetă parizer sănătos
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments