Wednesday, April 17, 2024
HomeSportRețeta de Scovergi: Cum să prepari delicioasele și pufoasele scovergi de casă

Rețeta de Scovergi: Cum să prepari delicioasele și pufoasele scovergi de casă

Rețeta de Scovergi: Cum să prepari delicioasele și pufoasele scovergi de casă

V-ați întrebat vreodată cum puteți reproduce gustul copilăriei și să vă bucurați de savoarea scovergilor din acele timpuri? Ei bine, acum vă vom arăta rețeta perfectă pentru a prepara acasă cele mai pufoase și delicioase scovergi. Nu aveți nevoie de multe ingrediente sau de abilități culinare avansate, tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos.

Cum se fac scovergile de casă

Rețeta tradițională de scovergi a fost transmisă din generație în generație și ne aduce aminte cu nostalgia de copilărie. În zonele rurale, scovergile erau preparate frecvent, alături de altă delicatesă tradițională – pâinea de casă. Pentru a crea scovergile cu adevărat pufoase, se folosește un aluat de pâine dospit.

Scovergile erau foarte populare și erau servite în fiecare zi, fie la micul dejun, fie ca gustare. Acestea se bucurau de aprecierea tuturor și erau întâmpinate cu entuziasm. Pentru a obține scovergi reușite, este important să țineți cont de câteva trucuri esențiale.

Aluatul de scovergi trebuie să dospesă prima dată, într-un mediu călduț, pentru cel puțin 30 de minute. După ce volumul său s-a dublat, aluatul trebuie împărțit în biluțe mai mari. Tradițional, aluatul se întindea cu mâna, însă puteți folosi și un sucitor dacă vi se pare mai ușor. În plus, secretul gustului unic al scovergilor este adăugarea de untură. Aceasta este integrată în aluat încă de la început, pentru a obține scovergi pufoase și savuroase.

Ingrediente pentru scovergi

Rețeta clasică de scovergi este una simplă și poate fi adaptată în funcție de preferințele fiecăruia. Acestea pot fi consumate alături de brânză sărată sau dulce, zahăr, miere sau dulceață. Nu este necesar să fiți bucătari profesioniști sau să urmați cursuri de gătit pentru a prepara scovergile acasă. Iată de ce aveți nevoie pentru aluatul lor:

  • 600 g făină
  • 25 g drojdie
  • 270 ml apă
  • 1/2 linguriță sare
  • 250 ml ulei
  • 2 linguri de untură solidă
  • 1 lingură zahăr tos
  • esență de vanilie
  • zahăr pudră

Mod de preparare scovergi

Hai să vedem cum se face rețeta de scovergi simple. Încălziți mai întâi apa și dizolvați în ea drojdia, sarea, zahărul tos, esența de vanilie și untura solidă. Cernați făina într-un castron mare sau chiar într-un lighean. Înmuiați drojdia în puțină apă călduță înainte de a vă apuca de făcut scovergi.

În mijlocul făinii creați o adâncitură și turnați cei 270 ml de apă. Amestecați inițial cu o lingură de lemn, apoi folosiți mâna. Amestecați până obțineți un aluat elastic, ușor de desprins de pe mână. După ce ați terminat de frământat, acoperiți vasul cu un prosop și lăsați-l la loc cald pentru aproximativ 30 de minute. Aluatul trebuie să-și dubleze volumul.

După ce a crescut, aluatul se împarte în biluțe de dimensiuni egale, pe care le veți întinde pe masă sau pe o suprafață de lucru din lemn. Dimensiunea biluțelor nu trebuie să depășească suprafața tigăii în care le veți prăji. Încingeți uleiul în tigaie. Gasiți aici o varietate de rețete cu scovergi.

Prăjiți scovergile pe ambele părți, apoi așezați-le pe o farfurie, una peste alta. Le puteți servi presărate cu zahăr pudră sau alături de gem, dulceață sau brânză rasă, cașcaval și smântână. Poftă bună și bucurați-vă de aroma sărbătorilor în fiecare zi!

TAGS: rețetă, scovergi, gătit, delicatese, tradiție
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments