Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateRestricții de circulație în județul Giurgiu din cauza caniculei

Restricții de circulație în județul Giurgiu din cauza caniculei

Restricții de circulație în județul Giurgiu din cauza caniculei

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de caniculă pentru județul Giurgiu, iar ca urmare a acestora, au fost impuse restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în intervalul orar 10.00 – 20.00. Aceste măsuri sunt valabile de la 11 iulie 2024 până la 19 iulie 2024 pe întreaga rețea rutieră de drumuri de categorie județeană din județul Giurgiu.

Scopul restricțiilor este de a proteja sectoarele de drum județean și de a preveni deformările majore care pot apărea din cauza traficului greu în condițiile de caniculă. Această decizie vine în conformitate cu prevederile art. 44, alin. 2 și 3 din OG nr. 43/1997, privind regimul drumurilor, cu modificările majore și actualizările ulterioare.

În ciuda restricțiilor, există excepții pentru anumite categorii de autovehicule. Astfel, transporturile de persoane, animale vii și produse perisabile, vehiculele implicate în intervenții de forță majoră, transporturile funerare, poștale, de echipamente de prim ajutor, de carburanți și alte situații de urgență rămân în afara acestei reguli. De asemenea, vehiculele destinate salubrizării, aprovizionării cu apă și hrană în zone calamitate, vehiculele militare sau cele implicate în exerciții multinaționale sunt exceptate.

În cadrul restricțiilor, utilajele proprii ale DJTADJCT Giurgiu și cele închiriate de la firmele cu care Consiliul județean Giurgiu are contracte de lucrări în derulare sunt și ele excluse de la regulă.

Director: Daniel Vasile Cârpușor

Consultați EZS.ro pentru mai multe informații despre aceste restricții de circulație.

Acest articol a fost publicat inițial pe .

TAGS: Restrictii de circulatie, Județul Giurgiu, Caniculă, Autovehicule, Reguli de trafic, Utilaje, Daniel Vasile Cârpușor
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General