Friday, June 21, 2024
HomeActualitateREPORTAJ Cum a sărbătorit Dominic Fritz câștigarea unui nou mandat. Tortul victoriei,...

REPORTAJ Cum a sărbătorit Dominic Fritz câștigarea unui nou mandat. Tortul victoriei, împărțit cu un actor din celebrul serial „Clanul”. „Ne-am luptat cu clanurile din Timișoara”


Biroul Electoral Municipal Timișoara a centralizat, până luni dimineața la 6.30, 80 din cele 207 de secții din Timișoara, dar nu au fost comunicate rezultate oficiale parțiale. Potrivit numărătorii paralele a partidelor, Dominic Fritz a fost reales, câștigând detașat alegerile. La o oră și jumătate după închiderea urnelor, Fritz și-a asumat victoria, a deschis șampania și a mâncat tortul victoriei, fără  Alin Nica, pe care numărătorile partidelor îl dau învins. 


Simpatizanții și membrii Alianței Dreapta Unită (ADU) Timiș, care i-a avut candidați la Primăria Timișoara pe Dominic Fritz și la Consiliul Județean pe Alin Nica, au început să se adune la sediul USR de lângă Parcul Copiilor duminică seara, cu o oră înainte de închiderea urnelor în așteptarea anunțării EXIT-POLL-urilor. 


Fritz, vizibil tensionat


Cu câteva minute înainte de ora 22.00 erau făcute ultimele pregătiri pentru declarațiile candidaților. Lângă televizorul din stradă, deschis pe Antena 3, a fost adus și un pupitru. Când mai era puțin până la anunțarea rezultatelor, și-au făcut apariția și cei doi candidați: Dominic Fritz și Alin Nica. În timp ce Fritz a avut-o alături, ca de obicei în astfel de momente, pe soția sa, Alin Nica a venit singur. 


fritz victorie 1 REPORTAJ Cum a sărbătorit Dominic Fritz câștigarea unui nou mandat. Tortul victoriei, împărțit cu un actor din celebrul serial „Clanul”. „Ne-am luptat cu clanurile din Timișoara”
Dominic Fritz

Liderii ADU au decis să urmărească EXIT-POLL-urile și apoi să dea declarații presei. Fritz le-a cerut colaboratorilor să dea la o parte pupitrul pentru declarații și să îl readucă în momentul în care încep discursurile. Vizibil iritat de locul în care a fost pus pupitrul, Fritz l-a luat pe sus și l-a pus în spatele mulțimii. 


În timp ce toată lumea urmărea rezultatele furnizate de Antena 3, șeful de campanie al lui Fritz se uita de pe telefon pe Digi 24. Din când în când îi arăta lui Fritz ce noutăți mai apar pe cealaltă televiziune de știri. 


La un moment dat, Fritz le-a cerut celor care se aflau în spatele lui și al soției sale un șervețel. A fost momentul în care primarul a fost anunțat că este live pe Facebook de 10 minute. Soția edilului a izbucnit în râs, dar Fritz a salvat situația, explicându-le celor care urmăreau transmisia de pe Facebook ce se întâmplă la fața locului.


Discurs de învingător, dar nu de victorie


În momentul în care și-a dat seama că nu vor fi prezentate EXIT-POLL-uri pentru Timișoara, Dominic Fritz a decis să ofere primele declarații presei. „Încă nu avem rezultatele pentru Timișoara, dar din toate semnalele pe care le avem, suntem încrezători că în seara asta Timișoara a ales să meargă înainte. În ciuda tuturor calomniilor, atacurilor, dezinformărilor, timișorenii au arătat astăzi discernământ. Timișorenii astăzi au onorat cu votul lor munca dusă în ultimii patru ani și au spus foarte clar că acest oraș va merge în continuare pe un drum european. Au spus foarte clar că între minciună și adevăr vor alege mereu adevărul, între întuneric și lumină, vor alege mereu lumina”, a declarat Dominic Fritz, care a ținut să precizeze că acesta „nu este încă un discurs de victorie”. 


Nica: „Ne aflăm în fața unei mari victorii”


A urmat la pupitru candidatul Alianței Dreapta Unită la Consiliul Județean, Alin Nica. „Ne aflăm în fața unei mari victorii. Suntem încrezători că avem deja o victorie la Primăria Timișoara, o victorie la Primăria Lugoj și, evident, o victorie la Consiliul Județean Timiș. Sigur, se mai votează încă, apoi urmează procesul important de numărare a voturilor. Îi rog pe reprezentanții noștri să fie vigilenți în secțiile de votare. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care ni s-au alăturat luptei pentru Timișoara și Timiș”, a spus Alin Nica, președintele în funcție al CJ Timiș. 


Nica a cerut să fie păstrată o rezervă până la numărătoarea finală a voturilor „pentru a avea un discurs de învingător”. „Pentru mine această experiență a fost una câștigătoare. Eu mă consider deja un învingător din acest punct de vedere”, a declarat Alin Nica. 


nica discurs REPORTAJ Cum a sărbătorit Dominic Fritz câștigarea unui nou mandat. Tortul victoriei, împărțit cu un actor din celebrul serial „Clanul”. „Ne-am luptat cu clanurile din Timișoara”
Alin Nica

Victoria, asumată de Dominic Fritz


După numărătoarea paralelă a partidului, Dominic Fritz și-a asumat victoria și a anunțat că din primele date a câștigat alegerile cu 49 la sută, iar Robu a luat 35 la sută. 


„Ce au fost doar niște zvonuri, a devenit o certitudine. Alianța Timișoara Unită a câștigat Timișoara. Bineînțeles că acest rezultat încă se poate mișca într-o direcție sau alta, dar cert este că astăzi stăm în fața timișorenilor ca învingători. Astăzi timișorenii au dat un vot să mergem înainte, au votat să investim în educație și să ne asigurăm că fiecare copil din Timișoara are acces la o infrastructură de educație de calitate”, a declarat Fritz, avându-l lângă el pe candidatul la Consiliul Județean Alin Nica. 


În discursul de învingător, Fritz a mai vorbit despre investiții în spitale, transport în comun și recuperarea patrimoniului și le-a mulțumit colaboratorilor, omițând să îi mulțumească soției sale, pentru care a avut un discurs special la lansarea campaniei pentru realegere. Nu l-a uitat, însă, pe Robu, căruia i-a urat „fără ironie, multă sănătate”. 


 La final, Nica l-a întrebat discret dacă ar trebui să spună și el ceva, dar Fritz i-a făcut semn că nu e cazul. Potrivit numărătorilor paralele ale partidelor, „marea victorie” anunțată de Nica se conturează ca un eșec, Alfred Simonis (PSD) fiind pe punctul de a câștiga președinția Consiliului Județean Timiș după ce la Timișoara are un ușor avans în fața lui Nica. 


Actor din serialul „Clanul”, adus la sediul USR


După asumarea victoriei de la Primăria Timișoara, USR-iștii au deschis șampania. Alin Nica era plecat deja de la sediul USR, unde a fost adus și un tort cu Timișoara. Fritz a recunoscut că nu se pricepe să îl taie, fiind ajutat de Ligia Dugulescu (șefa PMP Timiș), cea care a și pregătit tortul victoriei pentru Dominic Fritz. 


fritz tort 2 REPORTAJ Cum a sărbătorit Dominic Fritz câștigarea unui nou mandat. Tortul victoriei, împărțit cu un actor din celebrul serial „Clanul”. „Ne-am luptat cu clanurile din Timișoara”
Ligia Dugulescu îl ajută pe Dominic Fritz să taie tortul victoriei

De altfel, Ligia Dugulescu a fost și cea care a mai creat un moment special pentru USR-iștii rămași la sediu pentru a aștepta numărătoarea voturilor: l-a adus la sediul USR pe actorul Marian Olteanu, prezent la Timișoara pentru proiecția filmului „Noaptea lui Vlad”. „Noi ne-am luptat cu clanurile și el este actor în serialul «Clanul»”, le-a explicat Ligia Dugulescu colegilor de alianță prezența actorului la sediul USR.


În tot acest timp, la sediul PNL, Nicolae Robu anunța, resemnat, că așteaptă numărătoarea oficială a voturilor. „Sunt rezultate parţiale. Ele îl arată pe candidatul Fritz în faţă. Dar sunt rezultate parţiale. Prin urmare, nu pot să va spun altceva până când nu va fi aritmetric tranşat un rezultat. (…)Asta este, dacă o fi să pierd, nu vin de la colţ de stradă, nu m-am născut primar, în continuare o să îmi văd de viaţă mai departe”, a spus Nicolae Robu, care a fost însoțit la sediul PNL de fiul său și de fiica sa. 


RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General