Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateReparația Podului Giurgiu - Ruse: Trafic Regulat și Nu va fi Închis...

Reparația Podului Giurgiu – Ruse: Trafic Regulat și Nu va fi Închis Anunță Prefectul regiunii Ruse

Reparația Podului Giurgiu – Ruse: Trafic Regulat și Nu va fi Închis Anunță Prefectul regiunii Ruse

Deciziile referitoare la reparațiile majore ale Podului Giurgiu – Ruse au fost clarificate de către prefectul regional din Ruse, Dragomir Draganov, care a respins categoric informațiile apărute în presa românească. Conform acestuia, contrar zvonurilor, podul nu va fi complet închis pe durata lucrărilor planificate, iar fluxul turiștilor și al mărfurilor nu va fi blocat în totalitate, informează publicația Novini din Bulgaria.

„Vreau să aduc lămuriri: podul nu va fi închis în totalitate. Procesul va fi similar cu cel desfășurat în timpul reparației pavajului asfaltic în perioada 10 – 14 iunie, adică vor fi restricții doar pe anumite secțiuni ale unei benzi, iar mașinile și camioanele vor circula bidirecțional pe cealaltă bandă. Circulația va fi reglementată de semafoare”, a subliniat Draganov.

În ceea ce privește necesitatea intervenției asupra podului, prefectul regional a atras atenția că reparația nu mai poate fi amânată. Motivele invocate se referă atât la finalizarea durabilă a lucrării pe tronsonul bulgăresc, cât și la riscul ca o eventuală amânare a începerii lucrărilor în luna septembrie a acestui an să conducă la extinderea proiectului până în anul 2026, inclusiv în sezonul estival din acel an.

Draganov a subliniat că, spre deosebire de lucrările efectuate pe segmentul românesc acum aproximativ 10 ani, traficul nu va fi paralizat în mod similar și ambuteiajele nu vor atinge proporțiile din trecut.

În concluzie, oficialul a asigurat că reparația structurii Podului Giurgiu – Ruse va fi coordonată în așa fel încât impactul asupra traficului să fie minim, iar măsurile de siguranță și de reglementare a circulației vor fi aplicate cu atenție pentru a evita disconfortul utilizatorilor.

TAGS: reparații pod, Pod Giurgiu – Ruse, trafic rutier

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General