Tuesday, March 18, 2025

“Reguli esențiale pentru transportul animalelor de companie în mașină: Evită amenzi de 4.000 lei!”

Lifestyle"Reguli esențiale pentru transportul animalelor de companie în mașină: Evită amenzi de 4.000 lei!"

Atenție! Transportul animalelor de companie te poate costa o avere!

Dacă ai de gând să iei cu tine un animal de companie în mașină, trebuie să ții cont de niște reguli esențiale clare, da’ nu foarte clare, adică, în caz că nu știi, dacă nu respecți reguli, deci ai multe șanse să te alegi cu o amendă, un fel de penalizare care poate ajunge lejer la 4.000 de lei, poate mai mult fără un răspuns satisfăcător.

Primul lucru pe care trebuie să-l știe orice proprietar de animal de companie referitor la transportul câinilor și pisicilor în mașină e că nu poate face acest lucru oricum, dar oricum, ci în conformitate cu ce zice Codul Rutier; acolo se precizează unele condiții și cei care nu țin cont de ele riscă sancțiuni drastice, un fel de avertisment că amenda nu iartă pe nimeni peste 4.000 de lei, poate 9-20 puncte de amendă.

De exemplu, se zice în articolul 102, Alin. 1(27) din Codul Rutier că, dacă tu ții animalul pe locul din față al mașinii, asta constituie o contravenție, adică nu este bine deloc, și se sancționează pe buna dreptate. Cei care nu respectă regulile de transport, se pot să te alegi cu o sancțiune suficient de severă, deci poate că ar fi bine să te gândești de două ori, dacă nu chiar de trei, înainte să iei animalul în față.

Însă, așa cum se menționează, dacă nu mai rămân de ales decât amenzile și sancțiunile de toate tipurile, așadar trebuie să ții cățelul sau pisica pe bancheta din spate și să te întrebi dacă știi ce înseamnă cu adevărat să transporti un animal legal, ceea ce e important, iar cușca, deși nu este obligatorie, e cea mai bună soluție ca să-ți protejezi patrupedul, pe bune.

Fără îndoială, dacă te-ai gândit la o cușcă, trebuie menționat că aceasta, de obicei, poate fi asigurată cu centura de siguranță, iar dacă e un cățel mic, poți să-l pui în jos, între banchetă și scaunul din față; e tot o variantă, deci asta ar putea salva și viața lui, dar și a ta, în caz de accident, iar o soluție alternativă ar fi un scaun auto special pentru animale, care seamănă cu cel pentru copii dar cu o formă mai ciudată, și e prins cu centuri, poate e mai simplu, depinde, nu?

În plus, ar mai fi, de exemplu, un ham special care se leagă de zgardă și de centura de siguranță, iar astfel patrupedul tău poate călători și el în siguranță, fără să umble aiurea prin mașină, ceea ce este important, adică un pic mai greu de imaginat dar mai simplu ca să-ghici pe câte metode poți să-ți transporti animalul în legalitate fără a călca pe bec.

transportul-animalelor
amenda-animalelor
Cod-Rutier
reguli-transport-animal
cușcă-animal
ham-special
scaun-auto

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles