Wednesday, April 17, 2024
HomeSportRegula 5+6 și opinia lui Gigi Becali

Regula 5+6 și opinia lui Gigi Becali

Regula 5+6 și opinia lui Gigi Becali

Regula 5+6 și opinia lui Gigi Becali

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal (FRF) a luat o decizie importantă în ceea ce privește SuperLiga pentru sezonul viitor. A fost aprobată introducerea regulii 5+6, conform căreia echipele trebuie să aibă cel puțin 5 jucători formați la nivel național pe durata unui meci. Această schimbare vine să încurajeze dezvoltarea fotbaliștilor autohtoni și să le ofere mai multe șanse în campionat.

Gigi Becali și abordarea față de noua regulă

Deși noua regulă nu este obligatorie, Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, a primit cu bucurie decizia. Cluburile care nu vor respecta această regulă nu vor beneficia de plățile de solidaritate acordate de UEFA. Becali consideră că este normal ca FRF să stabilească criteriile pentru acordarea acestor fonduri și să decidă cine merită să le primească. Totuși, el subliniază faptul că nu este o hotărâre impusă cluburilor, ci una luată de Federație, care își asumă responsabilitatea pentru distribuirea banilor.

“Este normal ca FRF să ia măsuri pentru acordarea banilor pe care îi oferă. Ei pun condițiile și este firesc să facă acest lucru, deoarece sunt cei care finanțează. Dar nu trebuie să impună nimic cluburilor. Ei pot stabili regulile de joc, dar condițiile și criteriile financiare trebuie să aparțină Federației”, a declarat Gigi Becali pentru playsport.ro.

Nemulțumirea lui Gigi Becali în legătură cu lipsa de talente

Cu toate acestea, finanțatorul FCSB-ului se plânge de lipsa jucătorilor talentați în fotbalul românesc. El crede că regula 5+6 poate fi benefică pentru dezvoltarea fotbalului autohton, dar subliniază că problema este absența talentelor în acest moment.

“Cred că regula poate să ajute fotbalul românesc. Dar știi ce-l ajută cu adevărat? Dumnezeu să dăruiască talente. În ultimul timp, nu am avut talente și asta se reflectă în nivelul fotbalului. Dacă existau talente, eu le cumpăram. Ați auzit de vreun talent care să nu fi fost cumpărat de mine? Noi nu avem talente și asta afectează calitatea fotbalului. Dacă Dumnezeu ne va înzestra cu talente, atunci vom avea fotbal de calitate”, a adăugat Becali.

Începând cu sezonul 2025-2026, Federația Română de Fotbal va impune tuturor echipelor din SuperLiga să aibă cel puțin 6 jucători formați la nivel național și eligibili pentru echipa națională, dintre care trebuie să fie prezent cel puțin un jucător sub 21 de ani. Această măsură are ca scop consolidarea bazei de jucători autohtoni și creșterea performanțelor fotbalistice la nivel național și internațional.

TAGS: regula 5+6, fotbal românesc, Gigi Becali, SuperLiga

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments