Sunday, April 21, 2024
HomeSportRefuz categoric al părinților tinerilor uciși de Vlad Pascu la propunerea de...

Refuz categoric al părinților tinerilor uciși de Vlad Pascu la propunerea de mediere

Refuz categoric al părinților tinerilor uciși de Vlad Pascu la propunerea de mediere

Părinții celor doi tineri care și-au pierdut viața în tragedia de la 2 Mai au dat un răspuns clar și ferm în fața propunerii de mediere venită din partea familiei șoferului drogat. Roberta Dragomir și Sebastian Olariu nu vor accepta nicio formă de compromis în ceea ce privește pedeapsa celui vinovat.

Familia lui Vlad Pascu a încercat să își salveze fiul de o pedeapsă grea prin intermediul unei propuneri de mediere făcută în această săptămână. Așadar, familia tânărului vinovat a propus o întâlnire cu părinții celor doi tineri decedați în accident, în speranța ajungerii la o înțelegere comună.

Cu toate acestea, părinții îndurerați nu au dorit să stea pe gânduri și au refuzat categoric propunerea de mediere. Tatăl lui Sebastian Olariu, studentul în vârstă de 19 ani care a pierit în tragicul accident, a subliniat faptul că dorește ca autorul să fie pedepsit cu maximă severitate.

Tatăl tinerei decedate în accident a fost și mai ferm în răspunsul său, exprimându-și lipsa de încredere într-o mediere care ar putea duce la reducerea pedepsei pentru Vlad Pascu. Potrivit acestuia, nu există nicio șansă ca aceștia să accepte o mediere de acest gen.

“Au dorit o mediere. Este un lucru normal într-un proces. Au oferit o sumă de bani, dar noi am refuzat categoric. Nu ne vom prezenta la această întâlnire, am refuzat cu 100%. Nu vom accepta niciodată așa ceva. Nu avem nevoie să ne plătească pentru copiii noștri. Noi vrem pedeapsa maximă pentru ei”, a declarat tatăl lui Sebastian Olariu la Antena 3.

Tatăl Robertei Dragomir a fost și mai vehement în răspunsul său, excluzând posibilitatea de a primi bani de la Vlad Pascu. Părintele îndurerat este convins că familia șoferului drogat vrea acum să medieze în speranța că pedeapsa autorului accidentului va fi mai blândă.

“Așa ceva nu se va întâmpla niciodată. Eu nu vând sufletul copilului meu pentru câțiva bănuți. Ajutorul acesta financiar vine mult prea târziu, nu ne-a întrebat nimeni și oricum nu aveam nevoie. Măcar din considerație umană, cineva ar fi trebuit să ne întrebe când am trecut prin momentele grele de după moartea copilului nostru. Ei vor să medieze, adică să reducă pedeapsa. Dar eu nu vând sufletul copilului meu pentru câțiva bănuți”, a declarat bărbatul.

Avocatul familiilor victimelor consideră propunerea o încercare josnică

Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familiile celor doi tineri decedați, a caracterizat propunerea de mediere drept “o încercare josnică” din partea familiei Pascu de a obține o reducere a posibilei pedepse pe care Vlad Pascu o va primi. Acesta a confirmat că întâlnirea de marți nu va avea loc, întrucât familiile victimelor nu doresc să discute în astfel de termeni și nu sunt dispuși să renunțe la dorința de a vedea dreptatea făcută.

Așadar, opoziția categorică a părinților celor doi tineri uciși la propunerea de mediere transmite un mesaj clar către familia vinovatului și către opinia publică. Acest lucru arată că familiile victimelor sunt hotărâte să lupte pentru a obține pedeapsa maximă pentru autorul accidentului și că nu vor accepta niciun compromis în acest sens.

Totodată, declarațiile făcute de avocatul familiilor victimelor subliniază faptul că această propunere nu are niciun fundament moral sau legal, fiind considerată drept o încercare disperată de a evita pedeapsa. În aceste condiții, este clar că părinții tinerilor decedați vor continua să lupte pentru dreptate și să facă tot ce le stă în putință pentru a-I trage la răspundere pe cei responsabili.

TAGS: Părinți, tineri, Vlad Pascu, mediere, familie, accident, pedeapsă

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments