Friday, February 23, 2024
Google search engine
HomeActualitateRecord mondial de asistenţă la un meci de handbal, va fi doborât...

Record mondial de asistenţă la un meci de handbal, va fi doborât în Germania

Record mondial de asistenţă la un meci de handbal, va fi doborât în Germania


Miercuri, 10 ianuarie, va avea loc un eveniment extraordinar în lumea handbalului. Meciul dintre Germania și Elveția din Grupa A este așteptat să atragă nu mai puțin de 53.000 de spectatori, ceea ce va stabili un nou record mondial de asistență. Confruntarea va avea loc la Merkur Arena din Düsseldorf și se anunță a fi un spectacol memorabil pentru fanii acestui sport.


Merkur Arena este un stadion cunoscut mai ales pentru fotbal, fiind casa echipei Fortuna Düsseldorf din liga a doua germană. Capacitatea are 54.600 de locuri pe scaune și poate ajunge la 66.000 de fani în cazul concertelor. Este o locație impresionantă și perfect potrivită pentru evenimentul de miercuri.


Cu acest nou record de asistență, Germania doboară recordul anterior, înregistrat în 2014, tot în Germania. La meciul din Bundesliga dintre Rhein-Neckar Löwen și HSV Hamburg, au fost prezenți 44.189 de spectatori. Astfel, Germania subliniază încă o dată pasiunea și interesul pe care-l stârnește handbalul în țară.


Evoluția acestui sport în Germania a fost una impresionantă în ultimii ani. Astfel, nu este surprinzător că se stabilesc recorduri noi de asistență în fiecare an. Fanii simt că vor parte de o experiență unică prin urmărirea meciurilor într-un astfel de cadru spectaculos.


Importanța acestui eveniment nu poate fi subestimată. Handbalul este un sport cu o mare tradiție în Europa și competițiile internaționale atrag mereu atenția fanilor din toată lumea. Recordurile de asistență reprezintă o confirmare a popularității acestui sport și a interesului crescut față de el.


Nu doar că germanii se pregătesc de un meci memorabil, dar și România este prezentă la acest eveniment de amploare. Echipa națională a României s-a calificat la Campionatul European din 2024 și se pregătește să intre în lupta pentru titlu. Performanțele echipei sunt urmărite de o țară întreagă, iar fani români se vor alătura celor 53.000 de spectatori prezenți la meciul Germania – Elveția.


Naționala României revine pe scena europeană după o pauză de 28 de ani. Ultima participare la un turneu final de Campionat European a fost în 1996, când echipa s-a clasat pe locul 9 din 12 participante. De atunci, handbalul românesc a cunoscut multe schimbări și a urcat într-o nouă etapă de dezvoltare, iar acesta este momentul potrivit să arate de ce este în stare.


Lotul României pentru Campionatul European 2024


  • Portari: Ionuţ Iancu (Steaua Bucureşti), Dan Vasile (CSM Constanţa)
  • Extreme: Nicuşor Negru (Dinamo Bucureşti), Sabin Constantina (Steaua), Alex Tărîţă (Steaua), Ionuţ Nistor (CSM Constanţa)
  • Linia de 9 metri (centri/interi): Călin Dedu (Dinamo), Robert Nagy (Minaur Baia Mare), Adrian Rotaru (CSM Bucureşti) – pivoți, Robert Militaru (Dinamo), Dan Racoţea (Dinamo), Andrei Drăgan (CSM Constanţa), Gabriel Ilie (CSM Constanţa), Daniel Stanciuc (Dinamo), Gabriel Cumpănici (Minaur Baia Mare), Cristi Ghiţă (Potaissa Turda), Marius Sadoveac (Poli Timişoara), Liviu Caba (CSM Constanţa), Demis Grigoraş (Benfica), Andrei Buzle (Granollers)

Competiția Europeană din acest an va avea loc în perioada 10 – 28 ianuarie și se va desfășura în șase orașe din Germania, cu finalele programate la Koln. Echipele favorite sunt pregătite să lupte pentru titlu și să ofere meciuri de neuitat pentru fanii handbalului.


Meciurile sunt așteptate cu nerăbdare și nu vor fi ratate de pasionații acestui sport. Transmisiunile televizate vor fi asigurate de DigiSport și PrimaSport, pentru ca toți fanii să poată urmări în direct acțiunea de pe teren.


Campionatele Europene de handbal sunt un prilej de bucurie și de mândrie pentru iubitorii acestui sport. Atmosfera va fi una incendiară și mii de suporteri vor trăi momente magice în tribunele arenelor.


Nu ratați acest eveniment memorabil și fiți alături de echipele voastre preferate în lupta pentru titlu! Click aici pentru a afla mai multe informații despre Campionatul European de handbal 2024!


Grupele la Euro 2024


  • Grupa A: Franța, Germania, Macedonia de Nord, Elveția
  • Grupa B: Spania, Austria, Croația, ROMÂNIA
  • Grupa C: Islanda, Ungaria, Serbia, Muntenegru
  • Grupa D: Norvegia, Slovenia, Polonia, Feroe
  • Grupa E: Suedia, Olanda, Bosnia-Herțegovina, Georgia
  • Grupa F: Danemarca, Portugalia, Cehia, Grecia

Programul “tricolorilor”


Vineri 12 ianuarie: Austria – România (ora 19.00)

Duminică 14 ianuarie: Spania – România (ora 19.00)

Marți 16 ianuarie: Croația – România (ora 19.00)


Foto: Profimedia
TAGS: handbal, Campionatul European, România, Germania, Elveția, record mondial
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments