Tuesday, April 16, 2024
HomeLifestyleRecord de încercări pentru obținerea permisului de conducere în Arad

Record de încercări pentru obținerea permisului de conducere în Arad

Record de încercări pentru obținerea permisului de conducere în Arad

Un candidat din județul Arad a devenit deținătorul unui record impresionant, încercând de 59 de ori să obțină permisul de conducere, însă neizbutindu-se de fiecare dată la proba teoretică. Acest caz singular ilustrează lupta dură a unor persoane pentru dobândirea permisului auto, în contextul în care promovabilitatea la examenele pentru obținerea permisului a fost de doar aproximativ 40% în anul 2023.

Potrivit informațiilor furnizate de către Prefectura Arad, situația examenelor pentru permisul de conducere în județ arată că peste jumătate dintre candidați au fost respinși anul trecut. Conform datelor preluate de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule, în 2023 au avut loc un total de 11.411 examinări la proba teoretică, din care doar 4.809 candidați au fost declarați admiși, ceea ce înseamnă o promovabilitate de aproximativ 42%.

În ceea ce privește proba practică, au fost înregistrate 14.396 de examinări, iar 6.236 de candidați au reușit să obțină permisul de conducere, ceea ce a dus la o promovabilitate de 43%. Aceste cifre indică o relativă stabilitate comparativ cu datele din anul 2018, când promovabilitatea examenelor pentru obținerea permisului de conducere era similară, situându-se la 41,92%.

Recordul de încercări de 59 de ori pentru obținerea permisului de conducere în județul Arad îi aparține unei persoane determinate, care a susținut examenul teoretic de-a lungul mai multor ani fără a reuși să obțină promovarea. Această situație ridică semne de întrebare cu privire la dificultatea testelor și la necesitatea unei pregătiri temeinice pentru a trece cu succes de aceste probe esențiale în obținerea permisului auto.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments