Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeActualitateRecord de captură de droguri în Jura, Franța!

Record de captură de droguri în Jura, Franța!

Record de captură de droguri în Jura, Franța!

Un transport foarte mare de canabis a fost interceptat marți, 16 ianuarie 2024, de serviciile vamale franceze, pe autostrada A39, în zona Arlay (Jura). Drogurile erau ascunse într-un camion înmatriculat în Germania, care venea din Spania și era condus de un român. Valoarea capturii este estimată la peste 13 milioane de euro, conform informațiilor obținute de către site-ul de știri France3 Regions.

Acesta este un nou record de captură de droguri în departamentul francez Jura, după ce, ofițerii vamali din brigada Lons-le Saunier au reușit să intercepteze un transport de peste 1,3 tone de canabis, pe autostrada A39. Drogurile erau ascunse în interiorul unui camion, conform declarațiilor date de procuratura Lons-le-Saunier în data de 19 ianuarie 2024.

Potrivit informațiilor furnizate de procurorul Julie Fergane, vehiculul de mare tonaj a fost verificat marți, 16 ianuarie, la zona de odihnă Arlay (Jura) și era condus de un șofer român.

În procesul de verificare a camioanelor, câinele antinarcotice Skiff a reușit să identifice remorca suspectă, marcând-o în mai multe locuri și confirmând astfel suspiciunile vameșilor. După o verificare amănunțită, agenții vamali au descoperit în cele din urmă 1.270 de kilograme de polen de canabis și 73 de kilograme de rășină de canabis ambalată, parțial ascunse sub o încărcătură de lemne, conform videoclipului difuzat de către vameși. Valoarea mărfurilor confiscate este estimată la peste 13 milioane de euro.

Șoferul a fost arestat de către vameși și predat ulterior Brigăzii de Cercetare Lons-le-Saunier. El urmează să fie judecat luni, 22 ianuarie, într-o înfățișare imediată, în fața instanței penale.

Ministrul Economiei, Finanțelor și Suveranității Industriale și Digitale, Bruno Le Maire, a transmis felicitări vameșilor din Lédoni pentru acțiunea lor remarcabilă în slujba protecției teritoriului și a concetățenilor francezi, menționând și felicitări tuturor vameșilor francezi pentru eforturile lor în combaterea traficului de droguri, ca parte a planului guvernului.

Pentru mai multe informații, citiți articolul pe ezs.ro.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments