Saturday, July 20, 2024
HomeActualitateRecord de Atractivitate Turistică în Cluj: Cel de-al Doilea Cel Mai Vizitat...

Record de Atractivitate Turistică în Cluj: Cel de-al Doilea Cel Mai Vizitat Județ din România

Record de Atractivitate Turistică în Cluj: Cel de-al Doilea Cel Mai Vizitat Județ din România

Statisticile recente publicate de Institutul Național de Statistică arată că, în primele cinci luni ale anului, județul Cluj s-a clasat pe locul al doilea în topul destinațiilor turistice din România, fiind devansat doar de Brașov și de capitala București. Aceste date reflectă un nivel semnificativ de interes al turiștilor pentru Cluj, care a atras un număr de 230.600 de vizitatori în perioada menționată.

Comparativ cu alte județe, Clujul a reușit să se evidențieze din punct de vedere al numărului de turiști înregistrați, depășind destinații precum Brașovul sau Bucureștiul. Atractivitatea orașului se datorează probabil diversității sale culturale, evenimentelor și activităților desfășurate în zonă, atrăgând astfel un număr semnificativ de călători din întreaga țară și străinătate.

Sosirile în structurile de primire turistică din Cluj și înregistrările de înnoptări au cunoscut o creștere semnificativă în primele luni ale acestui an, conform datelor INS. Acest trend pozitiv indică faptul că județul Cluj este în continuă dezvoltare și devine o destinație turistică din ce în ce mai populară, atât pentru români, cât și pentru turiștii străini care vizitează zona.

  • Atracția turistică a județului Cluj: creșterea numărului de turiști înregistrați
  • Impactul pozitiv al activităților culturale și evenimentelor locale asupra turismului clujean
  • Diversitatea și atracțiile unice ale Clujului care îi atrag pe vizitatori

Sosiri și Înnoptări în Cluj: Cifre Revelate de Statistică

În perioada analizată, conform datelor oficiale, județul Cluj a înregistrat un total de 230.647 de sosiri, din care 186.841 au fost turiști români, iar 43.806 au fost turiști străini. În ceea ce privește înnoptările, acestea au totalizat 396.553, din care 308.558 au fost înregistrate de români, iar 87.995 de către turiștii străini.

Comparativ cu anii precedenți, evoluția pozitivă a turismului în Cluj este evidentă, iar aceste cifre arată că județul își menține popularitatea și atracția pentru turiști, atât din interiorul țării, cât și din străinătate. Infrastructura turistică din zonă și oferta variată de activități contribuie decisiv la succesul destinației.

Așadar, Clujul continuă să-și consolideze poziția ca unul dintre cele mai căutate județe din punct de vedere turistic din România, atrăgând un flux constant de vizitatori interesați de istorie, cultură, gastronomie și peisajele pitorești pe care le oferă.

Taguri: Cluj, turism, statistică

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General