Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateRecepția Lucrărilor de Reabilitare a Căii Bogdăneștilor Începe la Primăria Timișoara

Recepția Lucrărilor de Reabilitare a Căii Bogdăneștilor Începe la Primăria Timișoara

Recepția Lucrărilor de Reabilitare a Căii Bogdăneștilor Începe la Primăria Timișoara

Primăria Timișoara demarează procesul de recepție a lucrărilor de reabilitare a Căii Bogdăneștilor, iar constructorul se ocupă de finalizarea detaliilor.

Proiectul de modernizare a Căii Bogdăneștilor intră acum în etapa de pregătire pentru recepție.

Lucrările de reparații necesare au fost efectuate cu atenție, și totuși, constructorul va trebui să revină asupra unor porțiuni mai extinse ale stratului final de asfalt. Autoritățile locale vor efectua săptămâna viitoare o inspecție detaliată pentru a determina exact zonele în care trebuie făcute aceste corecții.

Orice ajustare va fi suportată integral de constructor.

“După standardele aplicate Cetății, același nivel de precizie este impus acum și pe Bogdăneștilor. Dorim ca acest bulevard recent reabilitat să nu prezinte acumulări de apă după ploi. Insistăm ca lucrarea să fie recepționată doar atunci când atinge calitatea cerută. Nu vom tolera repararea doar a unor porțiuni. Constructorul va trebui să refacă întregi segmente de drum la standard, pe propriile costuri. La începutul săptămânii viitoare, se va desfășura o nouă inspecție majoră în acest sens, pentru remedierea problemelor identificate”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

În săptămâna anterioară, firma de construcții responsabilă cu modernizarea liniilor de tramvai și a infrastructurii stradale de pe Calea Bogdăneștilor a efectuat corecții punctuale solicitate de supervisorii de șantier și autoritățile locale. Defecțiunile identificate la sistemul de canalizare au fost remediate. Urmează ca echipa municipală să efectueze o evaluare completă a problemelor pe bulevard, pentru a le remedia. Se acordă o atenție specială zonelor în care se acumulează apă stagnată.

“Pentru a confirma calitatea finală a bulevardului, Primăria Timișoara va efectua teste de rezistență. De asemenea, constructorul va reimplementa porțiuni extinse de asfalt și va evita repararea doar a unor mici zone, acolo unde sunt necesare refacerile în urma inspecției. După încheierea și validarea lucrărilor, administrația locală va începe reparația străzilor adiacente, care au fost afectate de proiect, a transmis Primăria Timișoara.

Investiția totală în reabilitarea Căii Bogdăneștilor se ridică la aproximativ 150 de milioane de lei, din care peste 91 de milioane de lei reprezintă finanțare nerambursabilă din fonduri europene, în timp ce restul sumei provine de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Contractul de execuție este semnat cu compania SYLC CON TRANS SRL.

TAGS:

Primaria Timisoara, Calea Bogdăneștilor, modernizare infrastructura, investitii publice, reabilitare strazi.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General