Friday, February 23, 2024
Google search engine
HomeActualitateRecalcularea pensiilor va avea loc la termenul anunțat, în luna septembrie, conform...

Recalcularea pensiilor va avea loc la termenul anunțat, în luna septembrie, conform declarațiilor premierului Marcel Ciolacu

Recalcularea pensiilor va avea loc la termenul anunțat, în luna septembrie, conform declarațiilor premierului Marcel Ciolacu

În cadrul unei ședinte de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a făcut o precizare privind vizita FMI și situația pensiilor, în urma apariției unor presupuneri. El a fost cât se poate de clar în legătură cu acest subiect, afirmând că recalcularea pensiilor se va realiza conform termenului anunțat, în luna septembrie.

„Nu există mai multe tranșe și nu există nici alte variante”, a subliniat premierul Ciolacu, îndepărtând astfel orice speculații pe această temă. Acesta a ținut să reafirme angajamentul Guvernului în privința acestui demers și a asigurat că recalcularea pensiilor va fi efectuată pe 1 septembrie.

Această decizie vine în contextul asumării și responsabilității pe care Executivul le-a luat în ceea ce privește reforma sistemului de pensii din România. Guvernul a adoptat o serie de măsuri pentru a asigura sustenabilitatea fondului de pensii și a îmbunătăți condițiile de trai ale pensionarilor.

În acest sens, premierul Ciolacu a solicitat ministrului Finanțelor să vină cu impactul neimpozitării pensiilor cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei. Aceasta reprezintă o măsură menită să sprijine categoriile de pensionari cu venituri medii, pentru a le oferi o siguranță financiară mai mare și a le îmbunătăți nivelul de trai.

Recalcularea pensiilor este un demers important în cadrul reformei sistemului de pensii, având ca scop aducerea unui echilibru între contribuții și drepturi. Prin evaluarea corectă a veniturilor și stagiu lor de cotizare, se urmărește acordarea unor pensii juste și adecvate, care să reflecte valoarea reală a muncii prestate de către pensionari.

Acest proces va implica o analiză atentă și riguroasă, în vederea actualizării sistemului actual de calcul al pensiilor. Recalcularea se va realiza pe baza datelor din evidența centrală a asigurărilor sociale, astfel încât să se țină cont de toate modificările aduse legislației în domeniul pensiilor.

Valorificarea resurselor umane și asigurarea unui sistem de pensii sustenabil și echitabil sunt obiective prioritare pentru Guvernul României. Executivul este determinat să consolideze acest sector și să ofere pensionarilor condiții de trai decente, iar recalcularea pensiilor reprezintă un pas important în acest sens.

Recalcularea pensiilor conform termenului anunțat, în luna septembrie, va aduce claritate și transparență în ceea ce privește veniturile pensionarilor. Este de așteptar că acest demers va contribui la reducerea inegalităților sociale și la asigurarea unui standard mai ridicat de trai pentru această categorie vulnerabilă a populației.

Concluzie

Premierul Marcel Ciolacu a confirmat că recalcularea pensiilor se va realiza conform termenului anunțat, în luna septembrie, respingând orice variante care ar duce la întârzieri sau tranșe. Această decizie este parte a angajamentului Guvernului în reforma sistemului de pensii și în asigurarea unui nivel de trai decent pentru pensionari. Recalcularea pensiilor va aduce claritate și justiție în acordarea acestor drepturi, contribuind la crearea unui sistem de pensii sustenabil și echitabil pentru toți românii.

TAGS: recalculare pensii, Marcel Ciolacu, reforma sistem pensii, pensionari, echitate pensii, venituri pensionari, condiții de trai pensionari.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments